chanky pisze:Ja pierwszy raz slysze, ze policja w DE sprawdza czy mam spryskiwacze czy tam samopoziomawanie. Nigdy jeszcze cos takiego nie sprawdzali a zrtzymali mnie juz dosc czesto. U mojego ojca to samo. To jest mi nowetmr pisze:fajnie że świecą i że nie było zbyt wiele roboty z przełożeniem lampek.
W C5 koszt klamotów do poziomowania powinien się zamknąć w 400PLN. I w dniu roboty.
Stanowczo polecam montaż automatu. Ja założyłem u siebie w C6, choć łatwo nie było... :lol: .... powód? - na kilka kontroli drogowych w DE i A zdażyło mi się 1 raz (słownie jeden raz!!!) żeby policja nie sprawdzała obecności samopoziomawania w aucie z xenonem... :lol:
U nas to też wydaje mi się tylko kwestią czasu. Same spryskiwacze to może być troszkę mało.
pozdr
_TMr
Uwierz mi że lepiej abyś drugi raz nie musiał usłyszeć . W Polsce także możesz mieć z tym poważny problem :
- przy kontroli - może skończyć się zabraniem dowodu rejestracyjnego a jak trafisz na upartego policjanta to lawetą i parkingiem .
- w razie stłuczki - ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania o ile udowodni że oświetlenie pojazdu miało związek z wypadkiem . To tak trochę podobnie jak odmawiają odszkodowania jeżeli masz w oponach nie odpowiedni index szybkości lub nośności. Taką sytuację miał znajomy .