[a6 c5 2.4] czy to mozliwe zeby palil gaz i paliwo razem??
[a6 c5 2.4] czy to mozliwe zeby palil gaz i paliwo razem??
witam czy moze auto palic paliwo razem z gazem... zatankowalem 22 litry i wydaje mi sie ze spalil mi duzo paliwa jezdzac caly czas na gazie... wskazowka spadla z połowy baku na 1/3. zdaje sobie sprawe ze odpalam go na paliwie ale duzo tych odpalen nie bylo po zatankowaniu... prosze o rady
pozdro
pozdro
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A jak jezdziles na benzynie tez ci tak szybko wskazowka opadala. Ja mialem ten sam problem i okazalo sie ze to chyba problem z plywakiem. Stan pokazywal mi 1/3 a jak tankowalem to wchodzilo tylko pol zbiornika. To samo sie dzialo kiedy pojezdzilem po nierownym terenie,wskazowka bardzo szybko opadala a po dluzszym postoju lub tankowaniu wracalo wszystko do normy
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Wracałem niedawno z Chorwacji i również się zastanawiałem nad tym czy pali gaz i Pb razem.Wskazówka tańcowała, raz miałem więcej raz bardzo mało.Prawda jest taka, że pływak w naszych A6 jest bardzo czuły i podatny na przechyły samochodu.Wiadomo że benzyna w baku nie jest non stop w pozycji poziomej tylko tak się układa jak samochód.Okazało się że nie spala tak na prawdę nic jak jest przełączony na gaz.Więc Panowie spokojnie wszystko jest ok.Tak jak fassi1 napisał jakby palił wszystko na raz to by silnik wyskoczył spod maski i zaświecił by się "check".Pozdro
usunieto 

OK czyli nie ma sie co stresowac;d pali nam tylko gaz na gaziestasiuszef pisze:Wracałem niedawno z Chorwacji i również się zastanawiałem nad tym czy pali gaz i Pb razem.Wskazówka tańcowała, raz miałem więcej raz bardzo mało.Prawda jest taka, że pływak w naszych A6 jest bardzo czuły i podatny na przechyły samochodu.Wiadomo że benzyna w baku nie jest non stop w pozycji poziomej tylko tak się układa jak samochód.Okazało się że nie spala tak na prawdę nic jak jest przełączony na gaz.Więc Panowie spokojnie wszystko jest ok.Tak jak fassi1 napisał jakby palił wszystko na raz to by silnik wyskoczył spod maski i zaświecił by się "check".Pozdro

- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt: