[A6 C5] "tańczące" biksenony
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Trzymam Cię za słowojay_zzA6 pisze:RomanS, dobrze nastepnym razem jezeli cos bede pisal to opisze nawet ile raz kluczyk przekrecam zanim samochod odpali zeby bylo wszystko jasne. Przepraszam ze spowodowalem u Ciebie burze mozgu taka drobnostką. Pozdrawiam
Tak sobie myślę, jak chcesz to zrobić ? Wiadomo, że lampy nie reagują natychmiastowo, więc musisz zrobić jakieś dłuższe hamowanie, np. z 220 km/h do zera. W tym czasie musisz zwracać uwagę jak wysoko swiecą światła i jak się to zmienia.goly191 pisze:jay_zzA6 napisał/a:
wiem bo to mozna zauwazyc w nocy przy chamowaniu auto siada z przodu a swiatla sie podnosza, czy przy przyspieszaniu opadaja zeby nie oslepiac jadacych z naprzeciwka, taka jest istota dzialania samopoziomowania.....
sprawdzę to
Aby to zaiobserwować najlepiej pędzić w tym czasie na białą ścianę z narysowanymi liniami :mrgreen: :mrgreen:
Bądźmy poważni :mrgreen:
Jak ktoś zauważa że przy dodawaniu gazu lampy mu się obniżają (przednionapędowy samochód unosi przód do gwiazd :shock: ) to chyba tylko możliwe przy silniku rakietowym,
Części samochodowe online - Motostacja pl
- goly191
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
sprawdzę to dam znać, na 100%jay_zzA6 pisze:goly191, u mnie tak to dziala
bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć, no ale lubię fakty!
światła poziomują się "szybko" więc jeżeli to prawda, to nie powinno być problemu z zaobserwowaniem tegoRomanS pisze:Tak sobie myślę, jak chcesz to zrobić ? Wiadomo, że lampy nie reagują natychmiastowo
nie wiem czy jaja sobie z tego robisz czy co, bo jakoś nie wierzę w takie poziomowanie :-PRomanS pisze:Bądźmy poważni :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
goly191, no własnie robię sobie jaja, bo jak niby sprawdzić czy przy dodawaniu gazu (myślę, że powinien byc kickdown) w czasie jazdy lampy się trochę obniżają :?:
Kamery zamontowane na wysięgnikach przed lampami :?: :?:
Jak mozna traktować poważnie, że ktoś zauważa to gołym okiem :?:
No chyba, że mu auto staje dęba pionowo po dodaniu gazu a lampy dalej świecą na drogę , to tak.
Ale gdy chodzi o 1 czy 2 stopnie, to jak to wychwycić gołym okiem ?
To dopiero są jaja
Zresztą kolega ten wypowiada się we wszystkich chyba tematach tonem wszechwiedzącego, a poziom jego wiedzy nie wskazuje aby takowym był
Kamery zamontowane na wysięgnikach przed lampami :?: :?:
Jak mozna traktować poważnie, że ktoś zauważa to gołym okiem :?:
No chyba, że mu auto staje dęba pionowo po dodaniu gazu a lampy dalej świecą na drogę , to tak.
Ale gdy chodzi o 1 czy 2 stopnie, to jak to wychwycić gołym okiem ?
To dopiero są jaja
Zresztą kolega ten wypowiada się we wszystkich chyba tematach tonem wszechwiedzącego, a poziom jego wiedzy nie wskazuje aby takowym był
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
robsonb73
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Jak kupiłem A6-kę próbowałem sprawdzić działanie poziomowania siadając na krawędzi bagażnika w aucie stojącym przed ścianą.
Ale byłem za lekki. Odpuściłem jak zauważyłem, że poziomują się przy pierwszym włączeniu po uruchomieniu silnika. Ale na pewno nie zmieniały położenia jak bujałem samochodem na tym bagażniku :-P
Wydaje mi się, że wtedy ruch był podobny a może większy niż przy ruszaniu
Może przy ksenonach jest szybciej (ktoś na forum tak pisał kiedyś) ale ja mam żarówki i samopoziomowanie, taki zonk. Ale przy hamowaniu?????????? Czy ruszaniu
??????
Chociaż logiczne jest, że zmienią położenie, kiedy np. do auta wsiądzie za chwilę więcej osób lub zapakujesz bagażnik
A tak swoją drogą to robi się OT, nie uważacie?
Ale byłem za lekki. Odpuściłem jak zauważyłem, że poziomują się przy pierwszym włączeniu po uruchomieniu silnika. Ale na pewno nie zmieniały położenia jak bujałem samochodem na tym bagażniku :-P
Wydaje mi się, że wtedy ruch był podobny a może większy niż przy ruszaniu
Może przy ksenonach jest szybciej (ktoś na forum tak pisał kiedyś) ale ja mam żarówki i samopoziomowanie, taki zonk. Ale przy hamowaniu?????????? Czy ruszaniu
Chociaż logiczne jest, że zmienią położenie, kiedy np. do auta wsiądzie za chwilę więcej osób lub zapakujesz bagażnik
A tak swoją drogą to robi się OT, nie uważacie?