[A6 C5 1,9] stuki podczas ruszania
[A6 C5 1,9] stuki podczas ruszania
Witam mam taki o to problem podczas ruszania bez gazu słychać tak jakby jakieś stukanie,
gdy tylko dodam wiecej gazu przy ruszaniu wogóle jest wszystko ok nic nie słychać, nie wiem może jestem przewrażliwiona trochę.
pozdr
gdy tylko dodam wiecej gazu przy ruszaniu wogóle jest wszystko ok nic nie słychać, nie wiem może jestem przewrażliwiona trochę.
pozdr
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2009, 16:32 przez MONIKAAA, łącznie zmieniany 2 razy.
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: głuche stuki podczas ruszania
chyba takMONIKAAA pisze: nie wiem może jestem przewrażliwiona trochę.
pozdr

zreszta ciezko cos wywnioskowac na odleglosc
dziejes sie to tylko po dluzszym postoju czy caly czas??
Stuki przy ruszaniu mogą się także pojawić przy wadliwym zawieszeniu ( wybitym ) , dodajesz gaz więc nie słyszysz stuków - żeby to sprawdzić samemu ( najlepiej podjeżdżać sobie pod jakiś nie duży krawężnik z skręconymi kołami ) - fachowo w serwisie
.
Stukanie przegubów, ale to tylko przy skręconych kołach jeśli u Ciebie występuje.
Silnika nie podejrzewam w takim wypadku bo raczej chyba nic więcej nie może tak hałasować :mrgreen:

Stukanie przegubów, ale to tylko przy skręconych kołach jeśli u Ciebie występuje.
Silnika nie podejrzewam w takim wypadku bo raczej chyba nic więcej nie może tak hałasować :mrgreen:
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
to musisz jezdzic na wstecznymMONIKAAA pisze:Raczej nie przegub przy skrecie jest tak samo a to by się nasilało.natomiast zauważyłam że przy jeź dzie do tyłu puszczając sprzegło i nie dodając gazu na minimalnych obrotach tego stuku nie słychać. tylko do przodu gdy jadę.

sorry ale nie moglem sie powstrzymac

Kolega z forum podpowiedział mi że ma taki sam problem tylko w silniku benzynowym to mu mechanik powiedział że to jest wina skrzyni biegów jakiś tam tryb od pierwszego biegu(fakt faktem czasami mi jedynka wchodzi z lekkim takim stuknięciem,puknięciem ) ale nie wiem czy to jest z tym związane.
Pozdr.
Pozdr.