[A6 C6] Glosny i inne klopoty.. nie wiem czy sie bac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zenek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
[A6 C6] Glosny i inne klopoty.. nie wiem czy sie bac?
Witam, jak pisalem winnym poscie jestem swiezo po zakupie C6 2005 BLB 2.0tdi. Przebieg 120k km. Serisowany regularnie, full historia servisowa.
WIec w dzien zakupu po powrocie do domu autko zaczelo byc glosne, nie wiem czy tak bulo i czy ma byc, ale wydaje mi sie ze jest glosno,glosniej niz moj opel combo 1.7di.
Ten dzwiek jest jakby gdzies pekla rura na wydechu grzies przy silniku, ale nie za glosno. Pojechalem dzisiaj na myjnie samochodowa gdzie maja podnosnik, to mi podniesli i wyciekow z wydechu nie ma.. odglos pochodzi tak jakby z prawej strony silnika
Auto mialo duuuzo oleju, za duzo, wymieniam w srode, ale spuscilem nadmiar dzisiaj, wypuscilem 1l, i jest teraz na maxa,jeszcze jak odkrece korek to dmucha, i delikatnie chlapie olejem.
Czy to normalne, czy tak ma byc??
Dzieki
Dodam ze auto fajnie przyspiesza, i jadac sie nic nie czuje...
WIec w dzien zakupu po powrocie do domu autko zaczelo byc glosne, nie wiem czy tak bulo i czy ma byc, ale wydaje mi sie ze jest glosno,glosniej niz moj opel combo 1.7di.
Ten dzwiek jest jakby gdzies pekla rura na wydechu grzies przy silniku, ale nie za glosno. Pojechalem dzisiaj na myjnie samochodowa gdzie maja podnosnik, to mi podniesli i wyciekow z wydechu nie ma.. odglos pochodzi tak jakby z prawej strony silnika
Auto mialo duuuzo oleju, za duzo, wymieniam w srode, ale spuscilem nadmiar dzisiaj, wypuscilem 1l, i jest teraz na maxa,jeszcze jak odkrece korek to dmucha, i delikatnie chlapie olejem.
Czy to normalne, czy tak ma byc??
Dzieki
Dodam ze auto fajnie przyspiesza, i jadac sie nic nie czuje...
wysokim poziomem oleju sie raczej nie przejmuj , jeśli zapaliła sie kontrolka poziomu oleju u poprzednika musiał nalać dużo powyżej stanu by zgasła , to tutaj norma ... :lol:zenonek pisze:Witam, wymienilem dzisiaj ojes, filtry , powietrza, oleju i dizla, i nic sie nie zmienilo, moze ktos popatrzy??
Jeszcze cos, ile oleju ma wejsc, czytalem ze 4.5l, a u mnie weszlo 3.2 jakies
A na koncy filmiku widac ze kapsel podskakuje, i CHLAPIE drobinami oleju i dmucha
dżwięk może pochodzi z oklic filtra pow.

a ... i filmik debeściak :lol: :lol: fajny but

GPW
-
- Forum Audi A6 / A7
mam pierwsza diagnoze, napinacz paska alternatora, w sobote pojade na komputer, zobacze co specjalisci od audi (litwini) powiedza. Mam nadzieje ze to nie kolo dwumasowe...
Pozdrawiam.
Ps But roboczy :mrgreen:
[ Dodano: 2009-07-08, 20:21 ]
Wlasnie Przeczytalem ze mialem wymienione 25tys km temu:
- CLUTCH - ASSY (czy to nie bedzie sprzeglo?)
- FLYWHEEL/DRIVE PLATE (tu chodzi o dwumas jesli sie nie myle?)
moze ktos to potwierdzic?
Pozdrawiam.
Ps But roboczy :mrgreen:
[ Dodano: 2009-07-08, 20:21 ]
Wlasnie Przeczytalem ze mialem wymienione 25tys km temu:
- CLUTCH - ASSY (czy to nie bedzie sprzeglo?)
- FLYWHEEL/DRIVE PLATE (tu chodzi o dwumas jesli sie nie myle?)
moze ktos to potwierdzic?
- radoslaw1972
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
wlasciwie to mam BLB, ale czy walek napedu pompy oleju bedzie halasowal!
Dodam ze jak zimny to nie halasuje, musi sie teroszke rozgrzac.
To nir jest napinacz, wymieniony i nawet odpalilem bez paska aby inne elementy wyeleminowac. Odglos pochodzi gdzies z prawej strony silnika. komp bledow nie pokazuje.
A jak bylo u ciebie?
To nir jest napinacz, wymieniony i nawet odpalilem bez paska aby inne elementy wyeleminowac. Odglos pochodzi gdzies z prawej strony silnika. komp bledow nie pokazuje.
A jak bylo u ciebie?
- radoslaw1972
- Forum Audi A6 / A7
zenonek pisze:wlasciwie to mam BLB, ale czy walek napedu pompy oleju bedzie halasowal!
A jak bylo u ciebie?
wyslalem na pw.
[ Dodano: 2009-07-26, 22:20 ]
http://www.a4club.eu/silniki-diesla/(au ... azka-audi/
WitamJanReZaCz pisze:a mi to tak na ucho wygląda, że to nie silnik tylko rozwalone koło dwumasowe.
co do korka oleju to może lekko dmuchać a wiec i kropelki oleju tez mogą pryskać. ÂŹle by było jakby po zdjęciu korka buchał dymem
Powiedz kolego co oznacza jak bucha dymem. Czy ma to jakiś wpływ na pracę silnika, jego osiągi, kulturę pracy.
Pzdr