Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

AUdi [A6 C5 1998r] Leflektory DAYLINE

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MATYZ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

AUdi [A6 C5 1998r] Leflektory DAYLINE

Post autor: MATYZ » 16 wrz 2009, 23:24

Witam. Mam do was pytanie w sprawie reflektorów DAYLINE. Dziś owe reflektory zakupiłem do mojej Audiczki i czy z oryginalnej lampy będą pasowały żarówki wyładowcze do owych lamp Dayline czy tez konieczna będzie zmiana żarówek wyładowczych przystosowanych pod ta lampę?

Prosze popraw tego babola w temacie bo nie wypada :)
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2009, 17:58 przez MATYZ, łącznie zmieniany 2 razy.

arekjask
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: arekjask » 17 wrz 2009, 13:41

censored pisze:Możesz tylko tam wsadzić zarówke wyładowczą z cokołem H7.
Koledzy, albo żarówka (żarzy się), albo lampa wyładowcza (czyli popularny ksenon).

Są już podobno "żarówki ksenonowe" - mają ksenon zamiast halogenu, ale nadal są to żarówki, a nie lampy wyładowcze.
Kogel-mogel FB :/
Fora to jest biwak. :)

arthurr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arthurr » 17 wrz 2009, 16:08

arekjask pisze:
censored pisze:Możesz tylko tam wsadzić zarówke wyładowczą z cokołem H7.
Koledzy, albo żarówka (żarzy się), albo lampa wyładowcza (czyli popularny ksenon).

Są już podobno "żarówki ksenonowe" - mają ksenon zamiast halogenu, ale nadal są to żarówki, a nie lampy wyładowcze.
censored ma rację - są palniki ksenonowe z przerobionym mocowaniem - możesz je wpiąć w miejsce żarówki h7 a złącze do kabla wysokiego napięcia do przetwornicy jest z takiego palnika wyprowadzone na kabelkach

do autora: obejrzyj komplet który kupiłeś, niedawno montowałem jakieś zamienniki lamp do A4 (te z ringami) i one miały mocowania przystosowane zarówno do żarówek H7 jak i takie nakładki po zastosowaniu których można zamontować normalny palnik D2S

EDIT:
proszę, poniżej link do czegoś takiego:

http://www.allegro.pl/item732657492_xen ... od_ss.html

reasumując jesli twoje lampy mają możliwość zamontowania ori palnika D2S - możesz montować te ze starych lamp, jesli nie - musisz kupić coś takiego jak w aukcji powyżej

Awatar użytkownika
robert1x
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robert1x » 17 wrz 2009, 20:03

b]do autora[/b]: obejrzyj komplet który kupiłeś, niedawno montowałem jakieś zamienniki lamp do A4 (te z ringami) i one miały mocowania przystosowane zarówno do żarówek H7 jak i takie nakładki po zastosowaniu których można zamontować normalny palnik D2S

Kolego albo ja czegoś nie wiem albo to jest wiejski tuning jak można D2S zamontować do H7 nawet po zastosowaniu jakiejś tam nakładki to gdzie ten żarnik będzie świecił z tyłu lampy to jakaś znowu chińszczyzna typu DEPO
To że na aukcji piszą H7 D2S to jest wielki chiński badziew

arekjask
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Napęd: Quattro

Post autor: arekjask » 18 wrz 2009, 09:51

A tak a propos tematu: REFLEKTORY, nie Leflektory ;-)
Kogel-mogel FB :/
Fora to jest biwak. :)

arthurr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arthurr » 18 wrz 2009, 11:14

robert1x pisze:b]do autora[/b]: obejrzyj komplet który kupiłeś, niedawno montowałem jakieś zamienniki lamp do A4 (te z ringami) i one miały mocowania przystosowane zarówno do żarówek H7 jak i takie nakładki po zastosowaniu których można zamontować normalny palnik D2S

Kolego albo ja czegoś nie wiem albo to jest wiejski tuning jak można D2S zamontować do H7 nawet po zastosowaniu jakiejś tam nakładki to gdzie ten żarnik będzie świecił z tyłu lampy to jakaś znowu chińszczyzna typu DEPO
To że na aukcji piszą H7 D2S to jest wielki chiński badziew
kolego nie ja to wymyśliłem tylko producent lamp. NIe napisałem że akurat tych lamp które kupił autor, napisałem ze miałem takie lampy w ręku. (chyba FK ale nie pamiętam)

magic1977
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Maciej
Rocznik: 1992
Moje auto: 80 B4
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: magic1977 » 20 wrz 2009, 02:48

Witam.
Jakiś czas temu pomagałem montować te lampy koledze z klubu.
Po kilku dniach kolega zakupił sobie do nich HIDy 6000K więc przyjechał i zabraliśmy się do roboty.Wyciągamy żarówke,przymiarka palnika i zonk,nie wchodzi w gniazdo.W lampe ori palnik wszedł bez problemu,a tu d**a
Musieliśmy delikatnie małym pilniczkiem przeszlifować owe gniazdo i teraz jest ok.
MATYZ, pisze to po to bys wiedział,że możesz tez przy ewentualnym montażu napotkac taki problem.
Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja