Witam, z tego co mi wiadomo to do silnika na mechanicznym wtrysku nie da się założyć sekwencji aż tu nagle natrafiłem na takie ogłoszenie
http://www.moto.allegro.pl/item73936514 ... pilne.html
I co wy na to da się czy jednak lepiej nie próbować ?
[C4 2.0 16v+LPG ACE] Czy da się założyć sekwencję ?
Ja w tej chwili posiadam A6 z tym nieszczęsnym silnikiem, nie chcem kupować tej 80-tki ale chodzi mi o to że każdy mówi że do mechanicznego wtrysku nie da się założyć sekwencji a tu patrzę że jednak komuś się udało i chciałbym się dowiedzieć czy to ma wogóle sensMasełko pisze:kolego to napewno nie a swoją drogą silniki 2,0 16v nie są tak dobre jak 8zaworowe i za tą kaskę to już bym pomyślał o C-4
posiadałem do niedawna 100 c4 2,3, wiadomo wtrysk mechaniczny. Prawdziwej sekwencji nie wstawisz bo niby skąd komp z czyta informacje jak przy tych silnikach nie ma całej elektroniki? U mnie była zamontowana instalacja Landi Renzo IGS, to jest niby sekwencja, tylko ze jakieś pierwsze modele, jest to system ciągłego wtrysku gazu. Da się to fajnie wystroić, obroty często delikatnie falują ale śmiga ładnie i mało pali, w trasie przy prędkości 90km/h bez dużego wyprzedzania palił mi 8,8l gazu! normalnie mniej więcej 12l bo lubiłem czasem dokręcić obroty wyżej
nie zakładał bym nigdy żadnego gazu na mikserach itp do wtrysku mechanicznego, dwa strzały i masz taaakie koszty naprawy

A6 C4 2.8 AAH quattro MT jest
A8 D2 2.8 AAH quattro MT sprzedane
S8 D2 FL - niestety sprzedane
A6 C5 Allroad 2,7 MT - projekt silnika RS4
A8 D2 2.8 AAH quattro MT sprzedane
S8 D2 FL - niestety sprzedane
A6 C5 Allroad 2,7 MT - projekt silnika RS4
nie była tania i już chyba nie jest dostępna, zresztą zadzwoń do LandiRenzo polska i zapytaj co i jak. Wiem, że było mało zakładow, któr to potrafiły dobrze wystroić, bo założyć każdy założy, kwestia strojenia pozostaje. poczytaj trochę w necie, jak się namyślisz to odezwij się na PW, na moich używanych częściach można coś złożyć, po wypadku praktycznie wszystko jest całe, oddam za dobre pieniądze.adasko185 pisze:instalacja Landi Renzo IGS, to jest niby sekwencja, tylko ze jakieś pierwsze modele, jest to system ciągłego wtrysku gazu.
Czy taka instalacja jest droga ? i gdzie mogą mi ją założyć ?