Witam!
Mam problem... Po obniżeniu autka o 4cm jakies 2miesiace temu zacząłem słyszeć dziwne odgłosy dobiegające z bagażnika...
Wiadomo auto zrobilo sie twarde i czuć wszystkie wzniesienia, dziury itd. Jeśli najade na jakas mała górke czy jakąś "wyżłobioną" taką łódke na drodze (na pewno wiecie o co chodzi) słysze dziwny blaszany dźwięk dobiegający z okolic bagażnika...
Myślałem ze to jest koło zapasowe ,źle przykręcone... Koło się trzyma idealnie... Później pomyślałem o wydechu... Wymieniłem te gumy usztywniające bo poprzednia była juz troche zużyta... Cała koncowka wydechu jest sztywna i to na pewno nie jest to...
Co to może być?? Macie jakieś pomysły?? Ja myślałem może to zderzak tylni ,źle przykręcony?? ja nie mam kompletnie żadnych pomysłów... Na pewno nie jest to z zawieszenia... To jest taki dziwny blaszany "pusty" dźwięk...
[A6 C5] Dziwne odgłosy z bagażnika...
-
- Forum Audi A6 / A7
jeeezu, wypuść teściową z bagażnika!!!! ja rozumiem, że to teściowa, ale zanim ją tam zamknąłeś trzeba było związać i zakneblować - a teraz bagażnik otworzyć strach a hałas przeszkadza.....
to żartem, nie mogłem sie powstrzymać
a na poważnie to obejrzyj całe okolice zawieszenia, rzeczy przy których grzebałeś - jeśli stało się to po obniżeniu to gdzieś przy robocie musiało się coś podgiąć, docisnąć, itp.
to żartem, nie mogłem sie powstrzymać

a na poważnie to obejrzyj całe okolice zawieszenia, rzeczy przy których grzebałeś - jeśli stało się to po obniżeniu to gdzieś przy robocie musiało się coś podgiąć, docisnąć, itp.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
MISIEK_A6, sprawdź jeszcze tę cienką aluminiową osłonę układu wydechowego, która oddziela wydech od karoserii. Mogła się przerwać na śrubie bo jest dość delikatna. Co ja z tym miałem
Chyba z tydzień podjeżdżając pod dom (przez przejazd kolejowy) otwierałem okna i nasłuchiwałem. Nawet żonę zaangażowałem żeby jeździła w tę i nazad a ja się czaiłem jak czajnik z boku :lol:
I wydawała strasznie denerwujący blaszany dźwięk tyle że w środku przy zamkniętych oknach nie było go słychać, ale wkurzało mnie że mój nowy wtedy nabytek brzęczy jak maluch

Chyba z tydzień podjeżdżając pod dom (przez przejazd kolejowy) otwierałem okna i nasłuchiwałem. Nawet żonę zaangażowałem żeby jeździła w tę i nazad a ja się czaiłem jak czajnik z boku :lol:
I wydawała strasznie denerwujący blaszany dźwięk tyle że w środku przy zamkniętych oknach nie było go słychać, ale wkurzało mnie że mój nowy wtedy nabytek brzęczy jak maluch

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Ja miałem to samo co robsonb73
też obstawiam na tę blachę!sprawdź jeszcze tę cienką aluminiową osłonę układu wydechowego, która oddziela wydech od karoserii. Mogła się przerwać na śrubie bo jest dość delikatna. Co ja z tym miałem