Witam. Wczoraj zmieniłem orginalne radio na sony cdx-gt620U kupiłem ramke żeby ładnie leżało, adapter żeby grały tylne głośniki i sub., ale gdy wyłączam radio i wyjmuje kluczyk ze stacyjki, a później znowu włączam to wszystkie ustawienia są domyślne a stacje radiowe muszę ustawiać od nowa. Podpowiedzcie czy jeszcze jakiś kabelek muszę podłączyć?.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
[a6 c5]Radio mi się resetuje
[a6 c5]Radio mi się resetuje
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2009, 22:56 przez wymian, łącznie zmieniany 2 razy.
O ile się nie mylę to masz to samo, co mój znajomy miał w passacie - pojechał do MediaMarktu, kupił jakąś przejściówkę wpinaną pomiędzy radio, a oryginalną wiązkę przewodów. W jego przypadku było tak, że resetowała mu się pamięć ostatnio słuchanej piosenki z płyty, co było chyba spowodowane odcinaniem napięcia po wyjęciu kluczyka :mrgreen: Oczywiście proszę, aby ktoś inny się także wypowiedział, bo mogę Cię wprowadzić w błąd 

Dzięki kolego za odpowiedź. A jeśli chodzi o przejściówke to podobno ta którą założyłem (Phonocar) do VW,Audi http://www.allegro.pl/item731372270_aud ... stemu.html jest dobra i powinna działać prawidłowo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
siema masz 2 kolory zolty i czerwony czerwony to plus w radiu a zoty pod zaplon lub pamiec tak mi sie wydaje :P zawsze bylo ok
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
Dobra dzisiaj wyjąłem radio i spróbowałem trochę pokombinować z tymi przewodami no i wystarczyło (w moim przypadku) zamienić kabelki między kostkami wychodzącymi z radia (połączyłem żółty do czerwonego, a czerwony do żółtego). Nie musiałem nic ruszać w oryginalnych przewodach. Takie zamiany przewodów można robić bez problemu w większości nowych modelach radia.
Mam nadzieje że ten temat pomoże osobą które mają podobny lub taki sam problem jak ja.
Pozdrawiam
wymian
Mam nadzieje że ten temat pomoże osobą które mają podobny lub taki sam problem jak ja.
Pozdrawiam
wymian
Ta przejściówka jest do głośników a nie do zasilania. Tam jest problem bo w ori 2 głośniki są normalnie ciągnięte z radia a dwa pozostałe ida przez wzmacniacz.wymian pisze:Dzięki kolego za odpowiedź. A jeśli chodzi o przejściówke to podobno ta którą założyłem (Phonocar) do VW,Audi http://www.allegro.pl/item731372270_aud ... stemu.html jest dobra i powinna działać prawidłowo.
Masz jeszcze drugą kostkę od zasilania, należy zamienić kabel czerwony z żółtym miejscami i dowiedz się czy Twoje radio obsługuje format świateł (tzn. że jak zapalasz światła w aucie to radio powinno przygasnąć, żeby nie oślepiać). Ori radia się poprostu podświetlają wraz z włączeniem światełek, a firmowe przygasają bo świecą cały czas. To jest chyba pomarańczowy kolor, jak radio nie ma tej opcji lepiej odciąć ten kabel.
[ Dodano: 2009-09-08, 11:50 ]
Nie znalazłem niestety w instrukcji tej funkcji, ale jak się nie boisz to możesz spróbować zostawić ten przewód. Radia z tej półki mają tą funkcje, najwyżej nie będzie działać. Wątpię żeby to radio miało coś pod tym pinem (jeżeli ma tą funkcję będzie działać, a jeżeli nie to pod tym pinem raczej nic nie jest podłączone)
[ Dodano: 2009-09-08, 11:51 ]
Zresztą gdybyś miał problemy zapraszam na moją stronkę internetową, tam jest kontak do mnie i Ci powiem co i jak. Jesteś ze Zgierza to możesz podjechac do ÂŁodzi i Ci pokażę jak to podłączyć.
Z tą przejściówką to wiedziałem że jest tylko do tylnych głośników i suba (bez zasilania), a co do podświetlania to wszystko mam ok tzn. wyświetlacz w radiu mi nie przygasa jak włącze światła i niech tak pozostanie.
Pozdrawiam
Dzieki za podpowiedź i pomoc. Jak będe miał jakieś problemy to sie odezwe.mily pisze: [ Dodano: 2009-09-08, 11:51 ]
Zresztą gdybyś miał problemy zapraszam na moją stronkę internetową, tam jest kontak do mnie i Ci powiem co i jak. Jesteś ze Zgierza to możesz podjechac do ÂŁodzi i Ci pokażę jak to podłączyć.
Pozdrawiam