[A6 C6 2,0TDI BRE] Zawirowania obrotow
[A6 C6 2,0TDI BRE] Zawirowania obrotow
Witam
Czasami podczas jazdy w przedziale 1500-2000obr zdarza sie chwilowe szarpanie
Po dodaniu gazu ustaja
Czym to moze byc spowodowane?
Pozdrawaim
Czasami podczas jazdy w przedziale 1500-2000obr zdarza sie chwilowe szarpanie
Po dodaniu gazu ustaja
Czym to moze byc spowodowane?
Pozdrawaim
heh u mnie tez zauwazylem od jakichs 3 tyg poszarpywanie w tym przedziale ktore sie nasila, tzn zdarza sie coraz czesciej no i wydaje mi sie jakby stracil troche mocy :evil: wiec moze to byc intercooler, tylko ze jestem dosc doleko od pl i samochod na mechanika musi troche poczekac
da sie to jakos sprawdzic samemu?? widac tam cos oprócz kupy plastiku?

- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Da się sprawdzić. Trzeba zdjąć osłonę silnika, zapalić silnik i włożyć rękę za interkuler i jechać po nim palcami . Jak jest pęknięty, to dmucha jak ze sprężarki. Muszę cię zasmucić - będzie coraz gorzej bo jak mocniej pęknie to będzie szarpało nawet przy stałych obrotach - nie da się praktycznie jechać.
-
- Forum Audi A6 / A7
tez to mialem na obr 1800-2000 szarpal i gdy wylaczylem radio uslyszalem jak pod maska sssyyyczzzzy i oczywiscie interkuler rozerwana cala scianka ostrooo.Po wymianie spox
teraz mam problem jadac pod gorke stracilem turbo i po wylaczeniu silnika i uruchomieniu pokazala sie zolta lampka silnika i jakby jest w trybie awaryjnym ale czasami zalacza sie turbo
mozliwe ze to spowodowa\l interkuler???????????? ze byl przedziurawiony?????????????? :?:

-
- Forum Audi A6 / A7