Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[podlaskie, A6 C5] mała zmiana +nowe fotki

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
sylvesterrrrrr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[podlaskie, A6 C5] mała zmiana +nowe fotki

Post autor: sylvesterrrrrr » 04 cze 2008, 21:15

witam
ciąg dalszy mojej przygody z audi. narazie nie uznaje innej marki. jest to już trzecia Audi w mojej rodzinie. wcześniej woziłem się tą z..... B4 http://www.audi80.pl/viewtopic.php?t=75 ... e+zambrowa A6 kupiłem w grudniu zeszłego roku. rok 1997 2.4 V6 benzyna sprowadzona ze szwecji. wyposażenie raczej standardowe ale po przesiadce z "gołej" B4 to i tak wypas :-) troche brakuje mi podłokietnika ale to taki mały szczegół. w sumie ostatnio myślałem już nad sprzedażą auta gdyż trochę przerażają mnie koszty jego utrzymania. obecnie przebywam we Włoszech więc narazie stać mnie na ten luksus ale boje się co będzie po powrocie do Polski. w sumie od razu po zakupie wpakowałem w nią troche kasy więc teraz nawet nie bardzo opłaca mi sie sprzedawać bo będe parę ładnych tysiaczków w plecy. tak więc myśle że jednak zostanie ze mną na dłużej. muszę jeszcze tylko zagazować maleństwo i zrobić zawieche bo uciążliwe są już stuki z przodu. poza tym auto jest dla mnie idealne. żadna fura z tych lat nie podoba mi sie tak jak A6 C5 z zewnątrz jak i w środku. od dawna było to moje marzenie tak samo jak wcześniej B4 ;-) a jeszcze ten mruk V6- normalnie bajka(gdy jadę tunelem otwieram szyby i daje po garach :-) )
na spalanie jakoś nie moge narzekać bo średnio wychodzi mi nie całe 11 l/100km. i nie jeżdze oszczędnie. lubie czasem poszaleć. może to spalanie to zasługa małych kół (zaledwie 16" z oponami 205/55- teraz żałuje że nie dorzuciłem troche grosza i nie kupiłem 17" ale może w przyszłości jeszcze to sie zmieni).
narazie to by było na tyle. wrzucam kilka fotek choć zbytnio nie ma czym sie chwalić :oops: przy tych furkach co widziałem na tym forum moja prezentuje sie co najwyżej przyzwoicie i raczej nie zrobi wielkiego wrażenia na forumowiczach ale dla mnie jest super bo moja :-D
pozdrawiam
do usłyszenia

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kolego cenzura,nie wiesz kto czyta forum

witam po dłuższej nieobecności. mam teraz troche wolnego czasu więc pstyknąłem kilka nowych fotek. wiele w sumie sie nie zmieniło w aucie ale zawsze coś. po konsultacji z kolegą Arturro_A6 (za pomoc dziękuje) zdecydowałem sie na delikatne obniżenie mojej adelki :-) tak więc zagościły u mnie sportowe sprężyny obniżające -35/-35 - przynajmniej tak miało być. a wyszło tak że tył usiadł 50mm a przód 15mm. dzięki Bogu przed wymianą tył stał wyżej niż przód i w tej chwili auto stoi równo i powiem szczerze że widać różnice i dodało to troche wyglądu. co do właściwości jezdnych to usztywniła sie troche i teraz zakręty pokonuje z troszke większą prędkością :-)
no i żeby dodać troche koniuchów zdecydowałem sie na montaż instalacji podtlenku gazu-LPG ;-) szczerze mówiąc nie czuje jakiegoś spadku mocy za to czuje że w portfelu zostaje troche więcej kasy po tankowaniu.
teraz chodzi mi po głowie malowanie dokładek w kolor i te ledy IN PRO na tył. bajkowato to wygląda. ale jeszcze pomyśle. może gdzieś wpadnie na to troche lewego funduszu :-)

a tak wyglądała po porządnym myciu i już obniżona oczywiście:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

i jak? lepiej niż wcześniej?
pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, 19:36 przez sylvesterrrrrr, łącznie zmieniany 3 razy.

macieja910

Post autor: macieja910 » 04 cze 2008, 21:18

ÂŁadna A6 ;-) I widze ze ten sam silnik co u mnie i z tego samego roku i miesiaca ;-) Pozdro

sylvesterrrrrr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sylvesterrrrrr » 04 cze 2008, 21:25

ha ha. dzieki dzieki censored. zapomniałem dodać że moją poprzednią audi wozi sie teraz mój starszy. nie mogłem jej sprzedać. :-)
"na zawsze i na wieczność" :)

Awatar użytkownika
jahro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: jahro » 04 cze 2008, 21:52

nie no, ładna, zadbana szósteczka i felunek jest, nie jakiś ogromny ale za to urokliwyy.. 8-) gratuluje zakupu i niech Ci służy kolego.. ;-) pozdro
A4 B8 2.0tdi 205km avant quattro '13 s-tronic
A4 B6 1,9tdi '02 avant 131ps
B4 1.9tdi 1Z '92 sedan 90km
A6 C4 2.8E V6 30v QUATTRO '96 avant 193ps
100 C3 2.2 E + podtlenek LPG '86 136PS

Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Napęd: Quattro
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 04 cze 2008, 21:54

nie no fajna wisienka tylko te buty nie w moim guscie ale to przeciez niewazne

Robert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: Robert » 04 cze 2008, 22:02

ciekawy kolor fajna jest :lol: :lol: :lol: no i v6 pięknie beczy wiem o czym mówisz :lol: :lol: :lol:

Robson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2003
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Kontakt: