[a6 c6 2,0 tdi] kontrolka tylnej klapy
[a6 c6 2,0 tdi] kontrolka tylnej klapy
Dzisiaj zaczeła świecić mi kontrolka że nie mam zamkniętej tylnej klapy, kilka razy zatrzaskiwałem i nadal świeci, jak ktoś potwafi pomóc bardzo proszę.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Tylko że zamek jeszcze się zamyka tylko nie powiem trzeba silniej udeżyć, z tego co widziałem na fotach zamka to razem z nim jest czujnik ktory wskazuje czy klapa jest zamknięta i u mnie problem jest taki że cały czas świeci że jest otwarta więc nie wiem czy smarowanie coś pomoże, ale dzięki za pomoc, napewno sprubuje.
Nie orientuje się ktoś ile może kosztować taki zamek???
Nie orientuje się ktoś ile może kosztować taki zamek???
Witam,
ja u siebie w golfie IV rozebrałem zamek, przeczyściłem wszystko, ładnie posmarowałem i idealnie się zamyka. A tak było zasyfione, że już się nie zamykała. Myślę, że najpierw warto samemu zadziałać, może to tylko brud.
ja u siebie w golfie IV rozebrałem zamek, przeczyściłem wszystko, ładnie posmarowałem i idealnie się zamyka. A tak było zasyfione, że już się nie zamykała. Myślę, że najpierw warto samemu zadziałać, może to tylko brud.
a6-c6-moja-nowa-furka-d-vt25027.htm#270951 <-- moja Audica
a jak zdemontować ten zamek bo próbowałem i bez rezultatów ani tam żadnej śruby ani nic ale powiem tak jak otworze klapę i zamknę na sucho{w powietrzu} to kontrolka gaśnie czyli uważam ze mikro styk jest ok natomiast otwieram znowu na sucho w powietrzu i zamykam już normalnie i kontrolka nadal świeci tak jak by zamek nie robił pełnego obrotu miedzy tym ryglem bolcem dodam tez ze bagaznik zamyka sie delikatnie tylko ta kontrolka warjuje mial ktos podobny problem?? spryskalem oczywiscie wszystko wd-kiem sylikonem i raz gasnie raz nie
[ Dodano: 2013-01-16, 20:26 ]
nie doczytalem ze pisze w przedziale c6 a ja mam c5 ale moze ktos z was koledzy mial tez c5 i to przerobił??
[ Dodano: 2013-01-16, 20:26 ]
nie doczytalem ze pisze w przedziale c6 a ja mam c5 ale moze ktos z was koledzy mial tez c5 i to przerobił??