-18011
-17537
- 17547 te bledy sa dla mnie nieznane czy ktos wie co to moze byc

-serdeczne dzieki ,ten gazownik nie mial nawet vaga jak wyskoczyly te blendy to niewidzial czemu auto nie idzie ani na gazie ami na benzynie pozdrawiamcarlos pisze:17537 - Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata (rich mixture)
17535 - Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 1- mieszanka bogata (rich mixture)
17547 - Długoterminowa adaptacja składu mieszanki 2- mieszanka bogata - b.jałowy
18011 - Sterownik ECM - uszkodzenie
No to numerki mamy objasnione, dobry gazownik to pewnie by wiedzial o co kaman.
Co do bledu 18011 to czyta to jako uszkodzony ECM = ECU komputer.
Niekoniecznie jest uszkodzony, może coś jezt źle podlaczone z winy gazownika.
Ja więcej nie pomogę, nie moja dziedzina.
Pozdrawiam
-oj i tak bedzie jutro z rana zrobie tam sajgon mialm jechac do grecji w w sobote i h.. wyjazd mi sie opuzni ,,,,dziwi mnie tylko ten szkopul ze jak przelacze na gaz pojezdze troche to nalapie tych bledow ,,, puzniej to na benzynie niechce odpalac nni jechac normalnie ,,dopiero po wykasowaniu błedow chodzi na benzynce eleganckofassi1 pisze:Mieszanka za bogata na gazie, do regulacji, gazownika za fraki i niech zmusi swój mózg do myślenia.
I tak będzie cały czas dopuki nie poprawisz instalki bo komputer nie rozróżnia czy to gaz czy benzyna i jak na gazie nałapie błędów to i na benzynce z tymi błędami jedziesz.adas81z pisze:dopiero po wykasowaniu błedow chodzi na benzynce elegancko