[A6 C6] Montaż Subwofera
[A6 C6] Montaż Subwofera
Czy ktoś z was montował już jakiś dodatkowy bas w C6 bo to co mam w standardzie jest po prostu za mało basowe. MMI pokazuje ustawienia subwofera ale... ja tam niczego co przypomina subwofer nie widzę, a przede wszystkim nie słyszę. W C5 miałem standardowo Subfofer z tyłu w bagażniku i nie ukrywam, że i tu chciał bym mieć coś co brzmi porównywalnie. Oryginalne głośniki grają OK ale to nie to co w poprzednim autku.
Zaznaczam że przeszukałem forum ale nie znalazłem opisu montażu, a tylko ogólne informacje. Sądzę, że gdyby znawcy tematu napisali tu konkretnie co trzeba zrobić to mogło by się to nie jednej osobie przydać.
Pozdrawiam - Sławek
Zaznaczam że przeszukałem forum ale nie znalazłem opisu montażu, a tylko ogólne informacje. Sądzę, że gdyby znawcy tematu napisali tu konkretnie co trzeba zrobić to mogło by się to nie jednej osobie przydać.
Pozdrawiam - Sławek
A6 mam i ja 

a6-c6-subwoofer-vt12442.htm
[ Dodano: 2009-08-13, 18:01 ]
raczej nikt jeszcze nie dokladal subwoofera do c6 ale tez z checia podlaczyl bym u siebie bo te basy bardzo odbiegaja od c5
[ Dodano: 2009-08-13, 18:01 ]
raczej nikt jeszcze nie dokladal subwoofera do c6 ale tez z checia podlaczyl bym u siebie bo te basy bardzo odbiegaja od c5

Mnie tez, za duzo tych niedociagniec praktycznie wszystko gorszej jakosci niz w c5 ,ale zato koncern audi ile zaoszczedzil na tanszych materialach ,no dosc juz tych narzekan bo to wszystko rekompensuje wyglad budy c6 niepowtarzalny ,aczkolwiek gdyby ktos mi proponowal nowke z salonu c5 za moja c6 ....biore :mrgreen:
[ Dodano: 2009-08-13, 21:49 ]
a swoja droga mogli juz dorzucic ten subwoofer ktory byl w c5
[ Dodano: 2009-08-13, 21:49 ]
a swoja droga mogli juz dorzucic ten subwoofer ktory byl w c5
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
We wzmacniaczu fabryczną funkcją "subwoofer" sterowane są 2 obwody:
- lewy pinem 3 i 15
- prawy pinem 4 i 16
Rzecz oczywiście dotyczy wzmacniacza w bagażniku.
Nic zatem prostszego... zakupić jakąś aktywną tubę basową do bagażnika (np. miejsce po kole zapasowym? .... można coś dobrać... może nawet z Q7 ?
) i jest basik jakiego Panowie szukacie... :mrgreen:
pozdr
_TMr
- lewy pinem 3 i 15
- prawy pinem 4 i 16
Rzecz oczywiście dotyczy wzmacniacza w bagażniku.
Nic zatem prostszego... zakupić jakąś aktywną tubę basową do bagażnika (np. miejsce po kole zapasowym? .... można coś dobrać... może nawet z Q7 ?

pozdr
_TMr