[A6 C5 AKE Q] Filtr paliwa
- wiliam_hamlet
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 AKE Q] Filtr paliwa
Witam,
Czytałem sporo o wymianie filtra paliwa - co i jak - ale zastanawiam się, czy tę procedurę można wykonać samemu, czy lepiej oddać autko w ręce mechanika (zapowietrzania, itp.) ?
Dzięki za pomoc!
Czytałem sporo o wymianie filtra paliwa - co i jak - ale zastanawiam się, czy tę procedurę można wykonać samemu, czy lepiej oddać autko w ręce mechanika (zapowietrzania, itp.) ?
Dzięki za pomoc!
Moja kareta z czterech pierścieni
zaciśnij wszystkie 4 węże idące do filtra zaciskami( tak abyś nie zniszczył węży
) i zalej nowy filtr do pełna ropką i będzie git....
Jak odpalisz to przytrzymaj go na obrotach (ok. 2 tyś/min) przez 5 sekund.
Pozdrawiam

Jak odpalisz to przytrzymaj go na obrotach (ok. 2 tyś/min) przez 5 sekund.
Pozdrawiam

A4 2.8 ACK 1997/Vectra B 1.6 1998/Passat 2.0 AZM 2002, allroad 2.5 Tdi AKE 2001/Focus II 2.0 Tdci 2006/ Primastar 1.9 Dci 2006 - jest
A6 2.0 Tdi BRE 2007 - jest
A6 2.0 Tdi BRE 2007 - jest
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam. Kolego wymieniaj filtr sam i nie dawaj mechaniorom za pierdoly - kasy.Koledzy elegancko podpowiadają-jak tak zrobisz to nie bedzie problemów,a kase na mechaniora dorzuć do lepszego filtra np. Knechta to na pewno bedziesz zadowolony. Ja kupowalem inne np: Mana i nie bylem zadowolony, a po zastosowaniu Knechta jest super.Pozdrawiam
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
czym to wnioskujeszcitrin pisze:Witam. Kolego wymieniaj filtr sam i nie dawaj mechaniorom za pierdoly - kasy.Koledzy elegancko podpowiadają-jak tak zrobisz to nie bedzie problemów,a kase na mechaniora dorzuć do lepszego filtra np. Knechta to na pewno bedziesz zadowolony. Ja kupowalem inne np: Mana i nie bylem zadowolony, a po zastosowaniu Knechta jest super.Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam. Czym to wnioskuje
Ze np: Knecht
A no tym ze pęcherzyki powietrza podczas pracy silnika które były widoczne w węzyku od filtra do pompy , pozbyłem się dopiero po zastosowaniu tegoż filtra. Inne (dokladnie 3 pod rząd-Mana)po kilku tygodniach siadały,najróżniejsze objawy,między innymi:pęcherzyki, wycieki i wogóle jak się te dwa wezmie to widac jakość wykonania. Oczywiście kazdy ma swoje upodobania.Ja sam znam gosci co stosują Mana i są zadowoleni-ja bynajmniej nie ! Napewno duzo kolegów przyzna ,ze dobrej jakosci filtr to podstawa w naszych 2,5tdi-kach, a na rynku dostepnych fuszerek jest sporo. Pozdrawiam

mialem podobnie znaczy sie po 1500 km auto zaczeło przerywac mimo ze filtr nowy mało kto wpadał na pomysł ze to tam lezy pzryczyna , wszak nowy jest filtr
dopiero tu na forum zajrzałem i załozono mi Knecht- a i do tej pory juz 4 tys km jest oki

teraz mercedes w-210 2.7 CDI
Jednak jak nie ma gwiazdy to nie ma jazdy .
Jednak jak nie ma gwiazdy to nie ma jazdy .