[A6 C5]Problem z szybami elektrycznymi
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5]Problem z szybami elektrycznymi
mam 4x el szyby tył działa bez najmniejszego problemu a przód zacina sie ... :-x szyby opuszczają; sie normalnie ale strasznie ciezko sie podnoszą; i w pewnym momencie gdzies w połowie sie przycinają; i zatrzymuja poczym zaczynaja sie znów opuszczac .... byłem juz u elektryka i powiedział ze silniczek i cała reszta sprawne przesmarował i chodziły 2 dni potem sytułacja sie zaczeła powtarzac wiec pojechałem do mechanika przsemarował raz jeszcze i pochodziły klka dni i znów to samo
. . . niewiem co zrobić . ma ktos jakis pomysł
?? moze ktos spotkał sie juz kiedys z taka seytułacja

Ostatnio zmieniony 23 sty 2008, 22:32 przez pudzian54321, łącznie zmieniany 1 raz.
Artek ...
-
- Forum Audi A6 / A7
witaj kolego mialem ten sam problemik z przednimi bocznymi szybami zadne smarowanie ........zrobilem tak pojechalem tam gdzie wymieniaja szyby przedstawilem sprawe panownie rozebrali drzwi wyciagneli cala szybe i stwierdzili ze to sa polamane plastiowe uchwyty ktore trzymaja szybe i chodza po prowadnicy sa tam wylamane takie zabki ,ale to detal ,jesli bedziesz mial szczescie to oni ci to zamowia ,ale to potrwa ,ja zrobilem tak podjechalem do serwisu audi z ciekawosci ile to bedzie kosztowac ( pan w warsztacie powiedzial ze to kosztuje okolo 16 euro za komplet na jedne drzwi )w salonie zaplacilem okolo 13 zl za szt na czyli 26 na drzwi koszt wymiany to 40 zl za drzwi aha i za sciagniecie tapicerki drzwiowej 20 zlmusieli sciaganac zeby zobaczyc co sie dzieje i ze nie mieli na stanie plastikow to zalozyli z powrotem za co skasowali 20 zl i tyle ............kaz im sciagnac tapicere z jednych drzwi pozdro
a wg mnie racje maja obie strony, miałem ten sam problem, przednie drzwi pasażera. jakis czas temu rozebrałem i nasmarowałem prowadnice, pomogło ale na kilka dni, dziś miałem więcej czasu, rozebrałem drzwi, wyją;łem szybe i wogóle wszystko rozebrałem w mak, fakt, prowadnice i slizgi były zabrudzone i napewno miało to swój udział w usterce ale główny powód to pęknięty jeden plastikowy ślizg i przy podnoszeniu szyby całość ponosił tylko jeden a dodają;c do tego zabrudzenia szyba miał prawo cieżko sie podnosic lub nawet wcale. niestety nie mogłem odrazu jechac do serwisu żeby zamówić nowe ślizgi ale na jakis czas sytuacje ratuje zamiana ślizgów miejscami i wtedy w momencie opuszczania szyby obcią;żenie przypada na jeden ślizg ale pomaga mu ciężar szyby więc wszytko jest ok, silnik sie nie męczy ale za to podczas podnoszenia pracują; oba ślizgi. Wszystko wyczyściłem, nasmarowałem i działa bez zarzutu, zajęło mi to jakies 2 godziny