Jestem na etapie próby wymiany/montażu dźwigienek i hydro-regulatorów, robota ciągnie się popołudniami trochę zrobione ale pozostałem nadal z robotą w polu, stanąłem na takim etapie:
Zderzak zdemontowany, przedni pas tylko odsunięty na tyle ile dają węże/przewody
Napinacz paska zablokowany-pasek odrobinę zluzowany
Wałek strony wydechowej zdjęty (odpowiednio zaznaczony, również dźwigienki i pastylki)
Stopy mocujące wałki odkręcone łącznie z tymi trzymającymi na krańcach wałek zasilający.
Plastikowa osłona za kołem zębaty odkręcona.
Wałek nie daje się podnieść bo nadal blokuje go pasek założony na kole zębatym, najlepiej byłoby zdjąć pasek i wtedy wszystko się zluzuje.
I tu pojawia się pytanie czy do dalszego zluzowania paska trzeba demontować paski klinowe aby dojść do takiej możliwości?
Czy może lepiej zdjęć/zbić koło zębate wraz z paskiem ze stożka na wałku??
Przy okazji mam pytanie kosmetyczne:
Dostałęm od kumpla skórzane fotele-kanapę itp. wszytko pasuje tylko w moich fotelach jest pełne sterowanie a w jego tylko góra dół o oparcie na kółku- czy da się to przerzucić wraz z tą plastikową osłoną

Nie miałem grzania w starych fotelach te skórzane mają taką funkcję czy wystarczy tylko zmienić ten panel sterujący na desce?? czy trzeba coś dokładać

Z góry dziękuję za pomoc
Bardzo proszę o pomoc.