[A6 2.5 TDI 150KM] klima slabo chłodzi
[A6 2.5 TDI 150KM] klima slabo chłodzi
witam mam problem z klima w audi a6 2.5 tdi 98 rok ostatnio nabijalem klime i po jakims czasie zauwazylem ze nie dziala wiatrak klimatyzacji przy chlodnicy wiec go wymienilem ale nie chlodzi jak kiedys czy jest mozliwe ze w skutek zepsutego wiatraka ubylo mi czynnika chlodzacego nadmieniam ze sprezarka dziala bo slychac jak sie zalacza :roll:
Ostatnio zmieniony 05 sie 2009, 10:27 przez 76042zubzyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
oczywiście76042zubzyk pisze:czy jest mozliwe ze w skutek zepsutego wiatraka ubylo mi czynnika chlodzacego
klimatyzacji nie wolno używać gdy wiatrak walnięty, szczególnie w cieple i korkach
aby się samemu przekonać, wystarczy włączyć klimę i dotknąć ręką chłodnicę klimy, (jak wiatrak nie działa) będzie tak gorąca, że nie da się utrzymać łapy, a teraz tak jeździć - nie radzę
Ostatecznością? Nie bądź śmieszny jeśli przez głupote i kretyńskie oszczędności chlaśnie Ci np sprężarka albo chłodnica klimy wtedy płacąc za montaż i napełnianie zrozumiesz dlaczego gdy klima ma awarie należy jechać do serwisu.76042zubzyk pisze:serwisy sa ostatecznoscia , jezeli nie umiesz pomagac to nie rob tego wcale , ale z grzecznosci dziekuje ...pozdrawiam...
Druga sprawa można by było coś radzić gdybyś wykazał się choć odrobiną dobrych chęci i napisał jaki błąd wywala Ci vag! Nie zrobiłeś tego, nie wykazujesz chęci nie pomogę Ci. Inna opcja nie masz kabla, więc czego oczekujesz od forumowiczów? ÂŻe napiszą Ci nie jeździj na klimie albo sprawdź miernikiem czy podaje prąd do wiatraka. Nie sprawdziłeś?
Tak więc aby pytać z sensem wykaż się czymś więcej aniżeli to co zrobiłeś wcześniej i jeśli mówię jedź do serwisu to jedź a nie zgrywasz chojraka.
Pozdrawiam
Wiek jest dla Ciebie miarą czegokolwiek? Ciekawie się zaczyna. Idziemy dalej. Jak każdy wie usterki likwidujemy sprawdzają po kolei każdy element. Dlatego na początek komputer (kupujemy kabel za 50zł w końcu chcecie oszczędzać ale lenistwo zabiera i tak was do serwisu) potem paski by wykluczyć usterkę napinacza, kolejno jedziemy do serwisu (oj jaki ja niedobry byłem pisząc to) gdzie przeprowadza się test szczelności azotem(bo jest tani) przy okazji pan sprawdzi ciśnienie czynnika chłodzącego w układzie.jacekh pisze:Oris masz 24 lata i to Ty chojraka zgrywasz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Czego się spodziewałeś na Twoją głupią podpowiedż o serwisie---gość i tak Cię grzecznie potraktował. O jakich oszczędnościach Ty piszesz,o jakich błędach---myślisz,że komputer to lek na wszystko? Mam podobny problem filozofie i wyobraż sobie,że nie zaniedbałem tego z oszczędności i VAG również nic nie powiedział. Proponuję więcej powagi i szacunku do innych a jeśli czujesz się tak mocny i Wielki to może nie marnuj swego potencjału na tym forum.
Jeśli to przeczytałeś powiedz gdzie zrobiłem błąd? Bo wysyłając kolegę do serwisu raczej nie, w końcu klima już mu działa. A teraz coś tak przy okazji, o ile dobrze pamiętam (nie czytam tego od nowa) kolega napisał że klima nie działa a przecież chłodziwo nie ucieka od razu wraz z ubywaniem klima chodzi słabiej i słabiej. Gdyby była o tym mowa w temacie a nie że nie działa to od razu tak czy siak powiedział bym serwis. To jedyna słuszna droga. Jeśli się gdzieś rypłem sorki ide obiad robić. Pzdr.
A u Ciebie co nie działa?
Ty chyba nigdy nie nauczysz się,potrzebne Ci kolejne ostrzeżenie??
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 20:35 przez Qris, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem dlaczego KTOÂŚ usunął mój poprzedni wpis.
ORIS kolego(jeśli mogę Cię tak nazwac) wiek może nie mieć znaczenia ale z wiekiem nzbiera się czegoś bardzo waznego-DOÂŚWIADCZENIA!!!!! Wierz mi,że nie po to ludzie pytają na tym forum żeby usłyszeć,że mają jechać do serwisu. Jeżeli nie znajdą innego wyjścia i tak to zrobią. A dosyć już tej polemiki w tym miejscu i na tym poziomie---jeśli Cię uraziłem to PRZEPRASZAM.
p.s. U mnie nadal nie działa klima.
ORIS kolego(jeśli mogę Cię tak nazwac) wiek może nie mieć znaczenia ale z wiekiem nzbiera się czegoś bardzo waznego-DOÂŚWIADCZENIA!!!!! Wierz mi,że nie po to ludzie pytają na tym forum żeby usłyszeć,że mają jechać do serwisu. Jeżeli nie znajdą innego wyjścia i tak to zrobią. A dosyć już tej polemiki w tym miejscu i na tym poziomie---jeśli Cię uraziłem to PRZEPRASZAM.
p.s. U mnie nadal nie działa klima.
jacekh
Zauważyłem i wiem kto to zrobił. Zrobił to po to by mi dowalić bo ma ze mną porachunki - mentalną przegraną.
Mimo wszystko cieszy mnie fakt że moja diagnoza była trafna:-) 3maj się:-)
przepraszam za brzydkie domysły względem censored
nie przepraszam za swoje wcześniejsze słowa, zamiast marudzić szukać na forum a nie powielać tematy i w kółko to samo.
Mimo wszystko cieszy mnie fakt że moja diagnoza była trafna:-) 3maj się:-)
przepraszam za brzydkie domysły względem censored
nie przepraszam za swoje wcześniejsze słowa, zamiast marudzić szukać na forum a nie powielać tematy i w kółko to samo.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 22:24 przez Qris, łącznie zmieniany 1 raz.