Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a-6 c-5 tdi 150 kM tip tronic] gasnie po wrzuceniu D

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
krzys124
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a-6 c-5 tdi 150 kM tip tronic] gasnie po wrzuceniu D

Post autor: krzys124 » 30 lip 2009, 20:15

Witam - buuuuu sie cos porobiło ... podobie jak u kolegi jak juz jedzie to jedzie ...
ale jak np skocze do domu i po powrocie wsiadam odpalam auto to wszystko jest oki , ale gdy włacze bieg nastapuje szarpniecie i ...albo silnik zgasnie , albo i nie ale na fisie oswieci sie cos w rodzaju koła chyba z wykrzyknikiem i z boku tego koła są jak by szczeki i pojawia sie pisk .
po zgaszeniu i ponownym zapaleniu auta , jest to samo , albo i nie , jednak gdy znowu chce wlaczyc bieg to sie sytuacja powtarza.
Nawet stało sie tak , ze jak sie pojawil na wyswietlaczu ten bład to i wskaznik iz nalezy wcisnac pedal chamulca cykał jak głupi i lapka podswietlenia migała , ale to nie zawsze , po ktoryms tam ponownym odpaleniu samochód w koncu jedzie , po zgaszeniu zapala i normalnie wszystko dziala i tak u mechanika jak by na złosc nic sie nie działo , powrócilem wiec do domu , zgasilem i ponownie odpalam i to samo , piszczy wyswietla to cos na fisie , a jak nie wyswietla to po wlaczeniu biegu wyswietli , ale nie zawsze
Vag podał bład F 125
POPOMOZE KTOÂŚ W NIEDZIELE NA WCZASY MAM JECHAć

Awatar użytkownika
Jarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Jarecki » 31 lip 2009, 07:43

podjedz do tego Servisu :-) mechanik naprawde godny polecenia :mrgreen: mysle ze bedzie znal odpowiedz na chorobe Twojej Niuni <ok> serwis-zabrze-mechanika-i-elektromechan ... vt6982.htm
ps. napisz potem jaka diagnoza pana Ryska ;-)

krzys124
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzys124 » 31 lip 2009, 14:04

Nie .... :-P klocki to ja mam nówka sztuka na 4 kołach , to znaczy teraz juz mają po 2000km przejechane.
Byłem u Pana Sopy , naprawde miły gosc i uczynny , choc mógł by sie usmiechać trochę :mrgreen:
nie zrobił mi tego bo to nie robota na juz i teraz , mam wrócic po urlopie - podpioł kompa , cos tam mi pokazał , pzrejechał sie ze mną , powiedzial co mam uszkodzone i do wymiany , i ze jest to w skrzynce i trzeba ją rozebrac , ale by objechac urlop , procedura odpalania auta jest dziwna, ale tak kazał i nic sie dziac nie bedzie , bład łapie z pozycji P i tylko z tej , wiec mam ja omijac !
ale trzeba szykowac po wakacjach około 500 zł <smuty> dobrze , ze to nie skrzynak jednak :mrgreen:
Wielki szacun dla Pana Sopy , ze mimo braku czasu sie mna zajoł .

[ Dodano: 2009-08-13, 17:25 ]
ponawiam temat ... Vag pokazuje bład czujnika -f 125 gdzie jest ten czujnik i ile kosztuje , ktos ma rozeznanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja