Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4] spryskiwacze lamp

Nadwozie
ODPOWIEDZ
tomaszr77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4] spryskiwacze lamp

Post autor: tomaszr77 » 30 lip 2009, 22:54

witam wszystkich
postanowiłem założyć spryskiwacze lamp do mojego ael i znalazłem już takie tylko potrzebuje pomocy klubowiczów co wchodzi w skład kompletu takich spryskiwaczy i jakie przekazniki tam są potrzebne bo gostek mówi że ma komplet tylko nie wie jakie tam sa przekazniki za pomoc bardzo dziekuje

Awatar użytkownika
bryku104
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bryku104 » 31 lip 2009, 00:47

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 31 lip 2009, 06:00

Pompa spryskiwaczy reflektorów będzie chodzić zarówno spięta równolegle z silnikiem spryskiwaczy szyby, jak i puszczona przez zwykły przekaźnik za 6PLN (taki jak na rysunku).
Przy jednym i drugim rozwiązaniu wskazane zastosowanie opóźniacza (koszt z 40 PLN na allegro) żebyś codziennie nie musiał uzupełniać płynu w zbiorniku :lol: (chyba że w C4 są jakieś fabryczne układy opóźniające - nie wiem... w C6 można to ustawić w kompie).
Przekaźnik warto zastosować wtedy, jeśli wydajność prądowa układu sprzyskiwaczy szyb jest mała (np układ załączany tylko stykiem manetki, albo zwyczajnie niskoprądowy przekaźnik sprysku szyb).
Robiłem to u siebie w C6 - sprawa prosta i działa każda z wspomnianych metod.
Pozdr
_TMr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tomaszr77
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4 ] spryskiwacze lamp

Post autor: tomaszr77 » 31 lip 2009, 09:13

dzieki bardzo za pomoc teraz wiem już wiecej .chce założyć te spryski bo chyba przyjdzie czas ze bedzie trzeba w wielkim bulem ale bedzie trzeba założyć psełdo xenony bo przyjdzie jesień i moja widocznosć na obecnych swiatłach spadnie drastycznie , jeszcze spróbuje wyczyścic soczewki i sprawdze napiecie na żarówkach ale to chyba nic nie pomoże chyba żekoledzy mają jeszcze jakies patenty na poprawienie świateł w a6 c4
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja