[A6 C5 AFB ]brak mocy max obroty na 4bie
[A6 C5 AFB ]brak mocy max obroty na 4bie
witam wszystkich którzy chcą pomóc
jak podałem w temacieod jakiegoś czasu silnik niema mocy i maksymalne obroty na 4biegu jakie moge uzyskać to ok 2200
wymieniłem już przepływomierz i zawór n75 i nadal to samo po podpięciu vaga wyskoczyły
17978
575
po skasowaniu błedów wyskakuje już tylko 575 ale nadal to samo
niewiem co jeszcze moge zrobić proszę o porady i jakieś sugestie za które z góry serdeczne dzięki
jak podałem w temacieod jakiegoś czasu silnik niema mocy i maksymalne obroty na 4biegu jakie moge uzyskać to ok 2200
wymieniłem już przepływomierz i zawór n75 i nadal to samo po podpięciu vaga wyskoczyły
17978
575
po skasowaniu błedów wyskakuje już tylko 575 ale nadal to samo
niewiem co jeszcze moge zrobić proszę o porady i jakieś sugestie za które z góry serdeczne dzięki
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 21:44 przez smugler, łącznie zmieniany 2 razy.
max obroty 2200
witam
czytałem o logach dynamicznych ale niewiem czy dobrze zrozumiałem że na 4biegu powinienem wciskać gaz do dechy aby osiągnąć ok 4000 tyś obr a umnie to nierealne
pozdrawiam iserdeczne dzięki jeżeli nie mam racji to przepraszam i proszę o podpowiedzi
pozdrawiam
czytałem o logach dynamicznych ale niewiem czy dobrze zrozumiałem że na 4biegu powinienem wciskać gaz do dechy aby osiągnąć ok 4000 tyś obr a umnie to nierealne
pozdrawiam iserdeczne dzięki jeżeli nie mam racji to przepraszam i proszę o podpowiedzi
pozdrawiam
obr max 2200
witam
bardzo proszę o podpowiedz o co chodzi ztym pełnym opisem bo jestem zielony w tych sprawach
dzięki za zainteresowanie
bardzo proszę o podpowiedz o co chodzi ztym pełnym opisem bo jestem zielony w tych sprawach
dzięki za zainteresowanie
max obroty 2200
witam
575-ciśnienie w przewodzie dolotowym nie osiąga wartosci kontrolnej
mam zainstalowanego vagapolskiego 4,9
nieznam angielskiego
pozdrawiam i dziękuje proszę o dalsze porady
575-ciśnienie w przewodzie dolotowym nie osiąga wartosci kontrolnej
mam zainstalowanego vagapolskiego 4,9
nieznam angielskiego
pozdrawiam i dziękuje proszę o dalsze porady
max obroty 2200
witam
jeszcze raz serdeczne dzięki idę posprawdzać i napewno się odezwe pewnie o dalsze porady
pozdrawiam i narazie idę popracować
jeszcze raz serdeczne dzięki idę posprawdzać i napewno się odezwe pewnie o dalsze porady
pozdrawiam i narazie idę popracować
-
- Forum Audi A6 / A7
A wiec mam nadzieje ze pomogę, jesli masz turbo to sprawa jest prosta, bo przeladowywuje c sie tubina i automatycznie sie wylącza i stad brak mocy, mialem ten sam problem i naprawilem go w 30 min ba pomoca kombinerek i wd40, jesli myslisz ze to jest to, to daj znac a ja ci wytlumacze jak to zrobic, bardzo proste i skuteczne.
max obroty 2200
witam
nadal proszę o pomoc wtym temacie ale mam jeszcze jedno pytanie czy zawór EGR mogę na stałe zamienić z zaworem od turbo N75 poniewarz n75 okazał się sprawny natomiast EGR jest chyba walnięty bo niewiem czy muszę kupić nowy EGR.
chciałem jeszcze spytać czy ODMA termostat G2 mogą mieć wpływ na usterkę w moim samochodzie
wszystkim chcącym pomóc z góry serdeczne dzięki
nadal proszę o pomoc wtym temacie ale mam jeszcze jedno pytanie czy zawór EGR mogę na stałe zamienić z zaworem od turbo N75 poniewarz n75 okazał się sprawny natomiast EGR jest chyba walnięty bo niewiem czy muszę kupić nowy EGR.
chciałem jeszcze spytać czy ODMA termostat G2 mogą mieć wpływ na usterkę w moim samochodzie
wszystkim chcącym pomóc z góry serdeczne dzięki
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
Stary ,odma musi być sprawna w 100% ,bo jeżeli masz zapchaną to wałeczki idą w kosmicznym tempie(brak smarowania) :roll: najlepiej sprawdz na rozgrzanym silniku czy masz podciśnienie jak odkręcasz korek wlewu oleju ,oczywiście termostat tez musi być sprawny (na desce musi stać na 90c )
odnośnie EGR wężyki można podmienić na czas wychwycenia usterki/problemu ,po czym powinny wrócić na swoje miejsca
odnośnie EGR wężyki można podmienić na czas wychwycenia usterki/problemu ,po czym powinny wrócić na swoje miejsca
max obroty 2200
witam
dzięki za info
pozdrawiam i zapewne się jeszcze odezwe
dzięki za info
pozdrawiam i zapewne się jeszcze odezwe