Witam, podczas jazdy słychać jest dziwne wibracje , jak stukanie, pojawiają się one podczas dodawania gazu i dzieje się to tylko pomiędzy 1500-1800 obrotów. Spotkał się ktoś z tym?
Mechanicy nie wiedzą co to może być , a raczej nikomu nie chce się porządnie sprawdzić, liczę na Waszą pomc.
[A6 C5 AFN]Stukanie , wibracje A6 1.9 TDI
[A6 C5 AFN]Stukanie , wibracje A6 1.9 TDI
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 00:20 przez yaro97, łącznie zmieniany 1 raz.
Y@ro
Przegub miałem uszkodzony, wymieniłem na nowy, drgań żadnych nie czuję tylko ten dziwny dźwięk przy dodawaniu gazu i tylko przy małych obrotach 1500-1800 . Wydaje mi się, że mniej słychać przy włączonej klimatyzacji.
Muszę znaleźć jakiś porządny warsztat, bo mój mechanik nie ma pojęcia co się dzieje, inny powiedział że to może być wszystko ale nawet nie chciało mu się oglądnąć auta
PS: Sprawdziłem przy włączonej klimie tego niema.
Muszę znaleźć jakiś porządny warsztat, bo mój mechanik nie ma pojęcia co się dzieje, inny powiedział że to może być wszystko ale nawet nie chciało mu się oglądnąć auta
PS: Sprawdziłem przy włączonej klimie tego niema.
Y@ro
sprzęgło pracowało normalnie, biegi wchodziły dobrze ale w pewnym przedziale obrotów ( dokładnie nie pamiętam około 1600 do 2100) słychać było dziwny warkot tak jakby duże koło obracające się dość szybko dostawało bocznych drgań. Z komory silnika nie można było dokładnie zlokalizować skąd ten dźwięk dochodzi ale jak wejdziesz pod samochód to będzie on wyraźniejszy w okolicy sprzęgła. Tak przynajmniej słyszał mój znajomy co mi naprawia samochody ( ja nie mogłem dokładnie zlokalizować). Dopiero po wyjęciu skrzyni i uruchomieniu silnika było jasne że to dwumasa, padły tłumiki drgań i tarcze koła dwumasowego nie dały się poruszać. mi udało się kupić nówkę za dość przystępną cenę bo nie ma sensu wsadzać regenerowanego lub używki.
Podpowiedź to mechanikowi ale takiemu co ma o tym pojęcie.
Podpowiedź to mechanikowi ale takiemu co ma o tym pojęcie.