Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 avant] Jak kupic ladne opony na 18stki ?? Rondal ??

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
AdrianRS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 avant] Jak kupic ladne opony na 18stki ?? Rondal ??

Post autor: AdrianRS » 22 lip 2009, 03:18

Witam

mam problem.Chce kupic felgi audi s-line 18stki wzor RS6.Zauwazylem ze lepiej i szybciej mozna kupic same felgi nie w pomplecie z oponami.

1.Jakie opony polecanie do takich felg w Audi A6 C5 avant 2.4 benzyna ??.Chodzi mi rozmiar i producenta.Zastanawiam sie np nad 245 tyl i 235 przod,bedzie ok czy lepiej miec ten sam rozmiar ??.

Chce by autem jeździlo sie komfortowo ale zeby tez wygladal jak pownien:).

2.Na co zwracac uwage przy zakupie uzywanych opon ?? slyszalem ze opony po zciagnieciu z auto mozna lezakowac bardzooo krotko po czym nadaja sie do wyzucenia.Wiem ze napewno trzeba patrzec na roczik,ile maxymalnie do tylu 2/3 lata ??.Czy cena okolo 250/300zl za uzywana oponke do tych felg to przyzwoita cena za np michelin pilot sport 6mm bieznika??:).

3.Czy felgi Rondal czy jakos tak (niemiecka produkjca) robi oryginalne felgi dla Audi ??,bo niektorzy tak pisz,chodzi mi o wzor RS6.Czy audi ma swoje oryginalne felgi i tylko one maja znaczek audi na odwrocie ??:).

Bardzo prosze o konkretne odpowiedzi,bo pono jest mnostwo,nie znam sie na tym a na nowe mnie nie stac.Sory za glupie pytania ale napewno komus tez sie kiedys sprzydadza:).Tylko prosze nie wysylac mi jakis stron gdzie moge spr opony,chce odp konkretnie do tej sytacuji,najlepiej z zycia wziete:).

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 22 lip 2009, 10:45

1.Nie musisz mieć tego samego rozmiaru opon, ważne jest by na jednej ośi mieć opony takie same bieżnikowo jak i rozmiarowo... Ale lepiej niż 235 nie wkladaj... Koledzy wkładali 255 i mowili ,że opona nie raz obciera... Dlatego 235 moim zdaniem to max co można założyć...

2.Komplecik opon mozna kupic spokojnie za jakies 1000zł i bedzie to komplecik spokojnie na 3sezonki z bieznikiem 6-7mm...

3. Felgi dla Audi produkuje firma RONAL... Takie tez zakłady znajduja sie w Polsce np. Wałbrzych, Jelcz-Laskowice... Więc mozliwe ,że z tyłu obok logo OOOO znajdzie sie napis MADE IN POLAND <ok> <ok> Pamiętaj ,że orginalna felga bedzie miała ET43 oraz 8J szerokości felgi... Musisz uważać na felgi z malym ET typu ET20 (natknąłem sie na takie) Felgi wizualnie beda pasowac lecz przez małe ET20 będą bankowo obcierać...

Spotkalem się też z felga która miala znaczek Audi OOOO a obok napis MADE IN ITALY NOT ORGINAL (znaczy nie orginalne) Czyli tak jakby zaprzeczenie znaczka...

Jeśli chodzi o kupno to dam Ci numer tam gdzie ja kupowałem... On bankowo ma oryginaly... :mrgreen: 606 444 283

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja