witam
w moim rejonie od niedawna zaczęli (legalnie) sprzedawać biodisel - co o tym sadzicie czy ktoś już tankował takie wynalazki, jak autko jeździ i czy polecacie . dodam ze cena to 3zł za litr
[A6 C5] bio paliwo
[A6 C5] bio paliwo
Pozdrowienia z Słupska 

- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
nie zatankował bym tego bio
nie wiem jak 1,9 sobie z tym radzi ,był kiedyś w tvn turbo temat o tym bio ,koles zatankował do jakiegoś nowego volvo i poszły wtryski z pompą.Ogólnie takie tematy są już na forum ,np.ten a6-c5czy-moge-zalac-biodieseldo-do-rocz ... hlight=bio

- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
U mnie auto było dużo mniej żwawe, wiecej paliło, ale wogóle nie puszczało bąków! Cena niższa ale przy nieco wyzszym spalaniu wychodziło prawie na to samo, jak wrócą czasy że bio bedzie ok 1zł tańsze to zatankuje, narazie różnica jest ok 40gr w mojej okolicy...
Nie wiem jak pompa i wtryski, auto dalej jeździ po x bakach na bio
A, no i ten bio-smród.. :roll:
Nie wiem jak pompa i wtryski, auto dalej jeździ po x bakach na bio

A, no i ten bio-smród.. :roll:
-
- Forum Audi A6 / A7
nie wiem jak to sie będzie miało do 1.9 ale ja odradzam, nie powiem jezdziłem kilka razy na bio ale mój 2,5 nie wytrzymał i poszła pompa paliwa, która uszkodziła pompe wtryskową lączny koszt naprawy to 3500tyś zł. mechanik od razu stwierdził żę ch... paliwo. więc czy 50zł oszczędności na bak na dłuższą mete się opłąca :?: :?: :?:
AUDI-inni czują respekt <kijem><hura>
stare diesle bez problemów ciągną na BIO mam na myśli wszystkie silniki na pompie VP, z nowszymi już trochę gorzej aczkolwiek PD 115 jeszcze dają radę, AWX AVF i jeszcze nowsze jednostki już nie są przystosowane pod BIO co za tym idzie ulegać będą uszkodzeniu, o ile jeszcze pompki w 130-150 konnych będą smigać jakiś czas tak nowe silniki CR już na początku szlag trafi....
Kto ma QUATTRO ten ma władzę
2.7BiT 320PS 535Nm
2.7BiT 320PS 535Nm