mam do Was pytanie Drodzy Koledzy.
Wystarczy,ze wyjade na trase poza miasto ewent. na prostej rownej jedzni w miescie. z nad prawego przedniego kola (moje subiektywne odczucie) slysze dziwny szum, bucznie. Bylem u mechanika, sprawdzil [lozyska] - sa w porzadku, przejechal sie ze mna. stwierdzil ze to raczej sprawa samych kol i jak chce to moge wymienic kola na nowe (te co mam to uzywki kupowane) lub nauczyc sie z tym zyc.
Tylko ze ja duzo jezdze nie tylko w miescie i to jest dla mnie juz denerwujace bo nie slysze silnika tylko te kolo
Moze ktos mial z Was podobny problem lub moze udzielic mi jakis wskazowek
z gory dziekuje
pzdr.
[A6 C5] dziwny odglos z okolic [kola]
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] dziwny odglos z okolic [kola]
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 14:09 przez NieznajomyNikomu, łącznie zmieniany 1 raz.
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7
z przodu mam uzywki - Michelin pilot primacy z lewej 91W z prawej 91H
tyl Continental Premium contact2 91W 91W
ten szum, tluczenie z okolic opony slysze wlasnie z prawej strony gdzie tylko ta opona ma inne oznaczenie predkosci od reszty - czy to ma zwiazek???
a rozmiar to 205/55 R16
dziekoweczka za wszystkie wskazowki
tyl Continental Premium contact2 91W 91W
ten szum, tluczenie z okolic opony slysze wlasnie z prawej strony gdzie tylko ta opona ma inne oznaczenie predkosci od reszty - czy to ma zwiazek???
a rozmiar to 205/55 R16
dziekoweczka za wszystkie wskazowki
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7
w piatek poinformuje Was czy zmiana kol cos dalaslavi16 pisze:W zasadzie na jednej osi powinny być opony o jednakowych parametrach z indeksem prędkości włącznie.NieznajomyNikomu pisze:ten szum, tluczenie z okolic opony slysze wlasnie z prawej strony gdzie tylko ta opona ma inne oznaczenie predkosci od reszty - czy to ma zwiazek???
Jeśli na tylnej osi masz jednakowe opony, to przerzuć na przód i zrób jazdę testową. Wyjdzie, czy jest źle czy dobrze
- NieznajomyNikomu
- Forum Audi A6 / A7