Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.8 Q + LPG] centralka LPG VERSUS

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
ODPOWIEDZ
wojt1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.8 Q + LPG] centralka LPG VERSUS

Post autor: wojt1981 » 17 lip 2009, 13:58

Witam!

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z takim urządzeniem: elektronika do sterowania gazem LPG firmy VERSUS? u mnie poprzedni właściciel coś takiego zamontował (w Lublinie) a ja teraz chcąc cokolwiek przy tym zrobić, nie mogę znaleźć zakładu (RZESZÓW), który by mi się tym czymś zajął. Może znacie w okolicy Rzeszowa kogoś, kto się na tej firmie zna? Awres i Eksa niestety nie mają oprogramowania :(

z góry dzięki za poradę

WW

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 17 lip 2009, 20:56

To bardzo mało znana instalacja i do tego bez dobrej opinii. Dasz sobie rade jak będziesz miał oprogramowanie do tego?

wojt1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojt1981 » 18 lip 2009, 09:37

Na pewno będzie łatwiej, jak przyjadę do zakładu i powiem: panowie, tu jest płytka z oprogramowaniem, nie ma na niej vir'a, wkładajcie w kompa i ratujcie.
Instalacja pracuje hm, dobrze, pół roku, zima deszcze bez negatywnych wpływów, teraz wykazuje objawy konieczności przeczyszczenia filtrów listew czy jak tam się te klocki nazywają. Koniec końców można chyba zawsze wymienić na jakąś inną elektronikę? Ile może kosztować (choćby polecana przez Was w innych tematach) centralka sterująca?

Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 18 lip 2009, 10:24

Jeśli ktoś nigdy nie miał do czynienia z tą elektroniką i dostanie płytkę z oprogramowaniem to wątpię żeby od razu widział jak to ogarnął. Gazownik będzie się uczył na twoim aucie o ile sie tego podejmie a Ty będziesz jeździł do niego w nieskończoność. Jeśli jednak chcesz to postaram się zdobyć to oprogramowanie. Co do elektroniki to koszt samego kompa np. Staga 300plus to koszt minimum 800zł. Nie wiadomo co za okablowanie ma to Twoje Versus i czy trzeba wstawić nowe okablowanie Staga czy można po prostu uciąć kable przy wtyczce do kompa Versus i przylutować do Stagowskiej wtyczki. Musisz znaleźć jakiegoś gazownika z łbem i zarazem w porządku chłopa, który poradzi Ci co zrobić w twojej sytuacji. Ja jednak gdybym był na twoim miejscu to sam zainstalowałbym to oprogramowanie i sam powoli bym się uczył i kombinował starając się to ogarnąć. Gdybym jednak już nie dawał sobie z tym rady to wtedy poszukałbym jakiegoś dobrego fachury i spytał o radę. Radzę też odwiedzić
www.lpg-forum.pl i spytać o poradę. Tam są fachowcy i może ktoś się podejmie albo kogoś poleci.
Powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja