Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6C5 1.9 TDi]climatronic - sprężarka

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NieznajomyNikomu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6C5 1.9 TDi]climatronic - sprężarka

Post autor: NieznajomyNikomu » 10 lip 2009, 15:16

Witam

od 3 tyg. walcze z climatronickiem i brakuje mi juz cierpliwosci. Otoz po zakupie mojej A6 okazalo sie ze musze wymienic panel w klimie bo wcisniety mialem przycisk [ECON], po wymianie panelu klima dalej nie ruszyla. Wymienilem czujnik cisnienia temp. - nadal nic. Okazuje sie ze trzeba bedzie zajac sie sprezarka. Plusem jest to ze ona co jakis czas mi sie wlacza ale po paru sek. sie wylacza i tak w kolko podczas jazdy
Mozecie mi podpowiedziec jaki powinienem miec model czy typ tej sprezarki do mojego autka [C5 2003r.] ewentualnie moze znacie dobry warsztat w woj. lodzkim, ktory by sie dobrze tym zajal
pzdr.

Nazywaj poprawnie tematy. Stosuj Tagi.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2009, 10:23 przez NieznajomyNikomu, łącznie zmieniany 2 razy.

Hiubik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hiubik » 10 lip 2009, 21:27

Mialem podobny problem, climatronic wywalal mi blad 19 04 po napelnieniu gazu i skasowaniu bledu wrocilo wszystko do normy.

Awatar użytkownika
NieznajomyNikomu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: NieznajomyNikomu » 11 lip 2009, 10:24

no tak, na krotko chodzi caly czas

Awatar użytkownika
NieznajomyNikomu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: NieznajomyNikomu » 14 lip 2009, 22:04

no niestety w moim przypadku jednak zatarta byla sprezarka:( - 850 zl.
moze ktos chce kupic dobry panel od klimy??
Wyobrazcie sobie ze po miesiacu ladowania i zmianie warsztatu okazuje sie ze swiezo zalozona sprezarka nadal nie chciala sie zalaczac.!!!!! piana w ustach i wogole wszystko co najgorsze. Gosciu z tego nowego warszatu poprosil mnie o pokazanie mu tego starego panela, bo przypomnial sobie jak mowilem mu ze wymieniany byl panel z czujnikiem (gest rozpaczy) co niby mial byc zepsuty. Okazalo sie ze ten ori panel jest jak najbardziej oki i sprezarka dziala wlasnie z nim, a ten kupiony tez jest dobry tylko nie pasuje do mojej A6.
tak to jest jak sie da do naprawy gdzie pracuje konowal

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja