Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2,8Q ] Silnik gaśnie po przełączeniu na LPG :(

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
Awatar użytkownika
A6 Forum - fassi1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: A6 Forum - fassi1 » 06 lip 2009, 00:42

Jak najbardziej się odezwij jak tam twój problem został rozwiązany.
Gazownikowi nie popuść. Patrząc na jego nieudaczność i niedouczenie ręce opadają.
Powodzenia.
Ps. Z chęcią bym pomógł bo mam program do staga ale w Polsce będę dopiero na początku sierpnia.

Awatar użytkownika
skorpion80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: skorpion80 » 06 lip 2009, 23:26

W drugiej połowie mam urlop :lol: Ale tak na poważnie to jak już będę miał wszystko poustawiane i silnik będzie chodził na LPG tak jak powinien to napewno się odezwę :-D Może to trochę potrwać,może tydzień lub dwa,ale mam nadzieję że się wszystko uda ;-)
Pozdrawiam <piwo>

[ Dodano: 2009-08-03, 23:13 ]
Witajcie :lol: Chwilowo odświeżam temat.Już niedługo wymarzony urlopik,a że się nigdzie nie wybieram to chciałbym załatwić sprawę gazu.Narzie jest ok,tylko raz mi zgasł jakiś tydzień temu,a pozatym w miare normalnie-obroty lekko falują ( tylko na LPG-to nie przepływka ) i może spalanie trochę większe 350 km na 45 litrach,wcześniej 400.
Ale ja nie o tym,otóż usłyszałem od znajomego że miał kiedyś podobne objawy w BMW i wystarczyło przeczyścić silniczek krokowy i jest potem wszystko ok ;-)
Czy to możliwe i wystarczy?Pytam bo od 17 mam urlop i chciałbym pozbierać do końca wszyskie informacje na temat mojej instalki i ewentualnych propozycjach co może być nie tak :-/
Pozdrawiam <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja