Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ A6 C5 ] problem z wyjęciem radia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Awatar użytkownika
massive02
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 ] problem z wyjęciem radia

Post autor: massive02 » 30 cze 2009, 12:59

Witam!

Mam w swojej audicy oryginalne radio Audi Concert. Ostatnio chciałem podłączyć zmieniarkę do niego ale jak wiadomo trzeba je wpierw wyjąć. to tutaj się pojawia problem. Mam wyjmki do wyciągania sprzętu lecz nie daję rady. Po prawej strony wyjmka się nie zatrzaskuje ale "dźwignią" mogę wyciągnąć je, z drugiej strony, czyli z lewej wyjmki nie mogę włożyć na prosto, jest jakby odgłos zatrzaśnięcia lecz nawet siłą nie daję rady ruszy, wychodzi z dwa/trzy mm i nie ruszy dalej.

Może ktoś ma jakieś patenty jak to załatwić? Próbowałem się dostać z boku do radia, od lewej strony lecz nie mogę zdjąć osłony tej przy prawej nodze kierowcy.

Awatar użytkownika
massive02
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: massive02 » 30 cze 2009, 13:53

slavi16 pisze:massive02, zajrzyj tutaj: radio-a6-c5-25-tdi-vt1077.htm ;-)
czytałem czytałem, mam problem trochę innego pokroju dlatego zdecydowałem się na nowy wątek ;) pilnik też nie pomagał.

może dałoby radę inaczej je wyjąć np. rozmontowując z boku ścianki? tylko jak?

Awatar użytkownika
massive02
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: massive02 » 05 lip 2009, 01:48

Dusiłem, dłubałem, dusiłem... dało radę. Wyjmki, pilniki i dało radę, około godziny zabrało mi to.

Okazało się, że radio miało tak zjechane miejsca wokół zaczepów (nie same zaczepy) że zaczep latał jak chciał. Trudno było go zahaczyć bo cały czas się latał i dodatkowo jak się ciągnęło to spadał.

No nic. Wytrwałości trzeba czasem ;) Niech szlag trafi majster klepkę, który to wcześniej tak załatwił.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl