Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 1,9tdi variant] jaki zestaw cb

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: xpbit » 02 lip 2009, 15:27

Witam.

przeczytałem wszystko :D no i się nakręciłem na te radyjko UNIDEN PRO 520 XL ale nie wiem jaka antenę kupić :D bo do sedana raczej nie pasuje 1,5m antena;p
myślałem nad jakaś na klapę bagażnika gdzieś max do 50-70cm :D

tylko jaka wybrać żeby to się w miarę dobrze sprawowało :D

z góry dzięki za info :D

Pozdro :mrgreen:
_________________________________ Audi Quattro______________________________

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 02 lip 2009, 16:15

slavi16 pisze:
xpbit pisze:do sedana raczej nie pasuje 1,5m antena
Ja pomykam z batem 145 i nie narzekam ;-) :-P
no tak ale trochę dziwnie będzie wyglądał jak będę mia na klapie :D no i będzie przeszkadzał w otwieraniu klapy bagażnika jak i w garażu :D
za dużych wymagań nie mam wiec tak myślę nad 70cm bo większe raczej nie będą pasować...

a co powiecie o tej :

http://www.allegro.pl/item666282223_ant ... lecam.html

Pozdro :mrgreen:

Awatar użytkownika
Buczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Buczek » 02 lip 2009, 17:26

xpbit, ja osobiście polecam antenki Sirio, ale jak chcesz przepłacać - to twoja sprawa. Podstawowe pytanie - do czego będziesz używał CB (typowy antymisiek, czy czasami pogaduchy) i czy często latasz na trasach, czy tylko po mieście.

Jak trasy, to bierz przynajmniej metrową, a najlepiej jak koledzy mówią ML145, bo jak chcesz 70 cm wsadzić na klapę, to równie dobrze (a może nawet lepiej) kupić za 30 PLN antenkę 30cm i na dach (nie żartuję). Jak na miasto to metrówka max, a najlepiej znowu 30 cm (nie usłyszysz różnicy między 70cm). Z miasta będzie Ci zbierało dużo śmieci, więc im krótsza tym lepsza, bo i tak zasięgi 4-5km to max (a najczęściej po mieście to 2-3km).
Jak typowy antymisiek, to bierz najtańszą. Antena do odbioru nie musi być zestrojona, droga i wypaśna. Jak chcesz dużo mówić (tylko nie bez sensu i co 5 min "jak mnie słychać" :-P ) to musisz porządnie zestroić antenę. Jak chcesz być daleko słyszany, to musisz założyć antenkę minimum 1,5 m i w najwyższym punkcie samochodu (dach :-D )

To tyle jeśli chodzi o moje wypociny. Z mojej praktyki - Sirio tańsza i często lepsza, a zawsze nie gorsza od presidenta. Osobiście zaczynałem od TTI 770 i Sirio ML145. Radyjko podstawowe, ale nie najorsze, antenka - lepszej magnesówki nie wynaleziono. :-P Obecnie zakończyłem poszukiwania optymalnego zestawuna Unidenie PC 68 XL z Filipin i Sirio AS100 na magnesie. POLECAM!!! Na miasto zakładam Sirio Micro 30 - jest w sam raz.

Pozdro

PS jak chcesz krótką i bardzo dobrą to tylko helkalna Cię ratuje <ok>
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 02 lip 2009, 21:09

Buczek pisze:xpbit, ja osobiście polecam antenki Sirio, ale jak chcesz przepłacać - to twoja sprawa. Podstawowe pytanie - do czego będziesz używał CB (typowy antymisiek, czy czasami pogaduchy) i czy często latasz na trasach, czy tylko po mieście.

Jak trasy, to bierz przynajmniej metrową, a najlepiej jak koledzy mówią ML145, bo jak chcesz 70 cm wsadzić na klapę, to równie dobrze (a może nawet lepiej) kupić za 30 PLN antenkę 30cm i na dach (nie żartuję). Jak na miasto to metrówka max, a najlepiej znowu 30 cm (nie usłyszysz różnicy między 70cm). Z miasta będzie Ci zbierało dużo śmieci, więc im krótsza tym lepsza, bo i tak zasięgi 4-5km to max (a najczęściej po mieście to 2-3km).
Jak typowy antymisiek, to bierz najtańszą. Antena do odbioru nie musi być zestrojona, droga i wypaśna. Jak chcesz dużo mówić (tylko nie bez sensu i co 5 min "jak mnie słychać" :-P ) to musisz porządnie zestroić antenę. Jak chcesz być daleko słyszany, to musisz założyć antenkę minimum 1,5 m i w najwyższym punkcie samochodu (dach :-D )

To tyle jeśli chodzi o moje wypociny. Z mojej praktyki - Sirio tańsza i często lepsza, a zawsze nie gorsza od presidenta. Osobiście zaczynałem od TTI 770 i Sirio ML145. Radyjko podstawowe, ale nie najorsze, antenka - lepszej magnesówki nie wynaleziono. :-P Obecnie zakończyłem poszukiwania optymalnego zestawuna Unidenie PC 68 XL z Filipin i Sirio AS100 na magnesie. POLECAM!!! Na miasto zakładam Sirio Micro 30 - jest w sam raz.

Pozdro

PS jak chcesz krótką i bardzo dobrą to tylko helkalna Cię ratuje <ok>
tzn tak... na trasach latam czasami i to takich krótkich trasach :D wiec zasięg 6km by mi spokojnie starczył :D (chyba xD) no i wiadomo antymisiek no i czasami po mieście tez :D

i zależałoby mi żeby założyć antenę właśnie na klapie bagażnika no i nie za duża :D żeby to się w miarę ładnie prezentowało :D i żeby można było ją schować bez problemu łatwo szybko w bagażniku :D no i mi jej nie zdmuchnęło ;p bo nie powiem ale często zdarza mi się troszkę za szybko jechać :D

czy taki zestawik by mi stykną ? :D :

http://www.allegro.pl/item675993236_cb_ ... mocja.html

antenka:

http://www.allegro.pl/item677750793_ant ... ownia.html

bo ja za bardzo nie ogarniam tego tematu :D z tego co tu czytałem i kumpel mi mówił to radio takiej średniej klasy i jak najdłuższa antena :D no ale w sumie mi aż taki zasięg duży nie jest potrzebny :D

POzdro :mrgreen:

robsonb73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: robsonb73 » 02 lip 2009, 22:32

xpbit pisze:i zależałoby mi żeby założyć antenę właśnie na klapie bagażnika no i nie za duża :D żeby to się w miarę ładnie prezentowało :D i żeby można było ją schować bez problemu łatwo szybko w bagażniku :D no i mi jej nie zdmuchnęło ;p bo nie powiem ale często zdarza mi się troszkę za szybko jechać :D
Tak jak slavi16, napisał spokojnie możesz zakładać, nie zdmuchnie nawet przy dwóch paczkach.
Mam też Sirio na bagażniku i nie widzę aż tak różnicy w zasięgu między poprzednim autem, gdzie była na dachu.Ten sam zestaw radio i antena
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !

OGr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: OGr » 02 lip 2009, 22:50

Ja w końcu zakupiłem ten zestawik. Jutro śmigam w trasę to przetestuję :)
od 03.10.2008 Audi A4 B5 AVANT 1.9TDi++ AJM / RH Turbo 19" / Gwint KW
06.2006 -> 07.2008 Audi 80 B4 AVANT 2.0 ABK 115KM@166Nm

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 02 lip 2009, 23:11

slavi16 pisze:
Odnośnie zestawu: wiele zależy, czy da się ładnie zestroić, abyś mógł rozmawiać a nie zakłócać :-)
No jest niedaleko mnie jakiś pkt z radiami CB co koleś stroi ładnie :D
wiec wszystko byłoby zrobione :D

no i jeszcze pozostaje problem gdzie upchnąć kable jak już bym miał to radyjko ?? bo tak patrzyłem dziś no i nie mam koncepcji żadnej :D a radyjko mieści się ładnie w tym schowku pod włącznikiem od świateł :D jeszcze nie wiem jak bym podłączył zasilanie do radyjka...;/ bo tak kable po nogach do zapalniczki to trochę lipa...

a zestawik który podałem wcześniej jest warty swojej ceny ?? czy byście coś zmienili w nim ??

POzdro :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sebek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sebek » 03 lip 2009, 07:28

ja kolego rozbierałem tunel środkowy i tam wpinałem się pod zapalniczkę (radyjko mam w tym miejscu o którym ty myślisz ) a kabel od anteny ciągnąłem tunelem środkowym

holekpiotr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Silnik: 1.6 ADP 101KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: holekpiotr » 03 lip 2009, 10:32

xpbit pisze:Witam.

przeczytałem wszystko :D no i się nakręciłem na te radyjko UNIDEN PRO 520 XL ale nie wiem jaka antenę kupić
Bardzo dobry wybór.
Ja testowałem stos radii i które na dzień dzisiejszy wybrałbym (w rozsądnej cenie) to:
- UNIDEN PRO 520XL
- TTI 770

A co do anteny to ja mam starego poczciwego HUSTLERa IC100 ale ja mam avanta.

Awatar użytkownika
Sebek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sebek » 03 lip 2009, 12:41

holekpiotr pisze:
xpbit pisze:Witam.

przeczytałem wszystko :D no i się nakręciłem na te radyjko UNIDEN PRO 520 XL ale nie wiem jaka antenę kupić
Bardzo dobry wybór.
Ja testowałem stos radii i które na dzień dzisiejszy wybrałbym (w rozsądnej cenie) to:
- UNIDEN PRO 520XL
- TTI 770

A co do anteny to ja mam starego poczciwego HUSTLERa IC100 ale ja mam avanta.
Miałem swojego czasu TTI 770 a potem 880 i nie byłem zadowolony - obydwa to szumo łapacze (niestety)

[ Dodano: 2009-07-03, 12:46 ]
slavi16 pisze:
xpbit pisze: no i jeszcze pozostaje problem gdzie upchnąć kable jak już bym miał to radyjko ?? bo tak patrzyłem dziś no i nie mam koncepcji żadnej :D a radyjko mieści się ładnie w tym schowku pod włącznikiem od świateł :D jeszcze nie wiem jak bym podłączył zasilanie do radyjka...;/ bo tak kable po nogach do zapalniczki to trochę lipa...
Jak kolega przede mną wspomniał, podepnij się na stałe do instalacji przy desce, albo pociągnij do zapalniczki.
Przewód antenowy można również puścić progiem.
Moja propozycja: przewód od anteny jest zazwyczaj za krótki, więc zamów sobie przedłużacz antenowy, wówczas będziesz miał pełną swobodę manewrowania ;-)
Zgadza się z kablem antenowym ale z kładzeniem go w progach trzeba pamiętać o tym że jeżeli idzie tam kabel np. od wzmacniacza zasilający czy jaki kol wiek inny będzie wtedy zbierał szumy i zakłócenia

Awatar użytkownika
Boria
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Boria » 04 lip 2009, 01:08

wypowiem sie jeszcze chociaz nie przeczytalem wszystkiego odniose sie do kilku ostatnich odpowiedzi ;-)
posiadam tti880 i na prawde nie narzekam chociaz jezeli szukasz w tym przedziale cenowym polecam ci Alana 109 ;-) niezawodne i za ta cene co jest po prostu miodzio ;-) posiadam antenke presidenta alasce 145 cm z tti wspolpracuje swietnie(mam sedana c4 ;p ) i wyglada pieknie ;p ;-) a jak chcesz juz cos lepszego a nie stac cie na presidenta to kup tti550 posiada juz auto sq podobno jest dobre i tanie ;-)

ps cobra nie nadaje sie do niczego ;/

Awatar użytkownika
danek_22
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 165KM
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: danek_22 » 04 lip 2009, 08:27

Boria pisze:tti550 posiada juz auto sq podobno jest dobre i tanie
tak ale jakie pieniądze taki autosq niestety <ok>
ale jak najbardziej , jeżeli niechcesz inwestować w radyjko to tti 550 jest najlepszym rozwiązaniem <ok> z tym że ja bym dołożył do tego zestawu jakąś pożądniejszą antenkę wtedy autosq niebędzie wycinał tyle szumów co z kiepskiej antenki i bedzie mniej "uciętych" słów, znaleźć na dachu odpowiednie miejsce na antenę żeby było jak najmniej zakłóceń <ok> no i oczywiście porządnie to zestroić <ok>

Awatar użytkownika
Boria
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Boria » 04 lip 2009, 11:49

Tak jeszcze zapomnialem ;-) jezeli zalezy ci na lakierze nie kupuj magnesowej . mialem i nie polecam strasznie mi porysowalo ;-) chyba ze kupisz sobie taka gume i nakleisz na samochod;-) ale niestety chcac nie chcac z magnesowej zawsze bedziesz mial gorszy odbior;/
Wybacz im Boze bo nie wiedzieli co czynili robiac biale i srebrne audi...
Moja biedna szosteczka jest poturbowana ;(

Awatar użytkownika
Sebek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sebek » 05 lip 2009, 11:29

ja posiadam magnesówke 1.5m i nie narzekam na zasięg czy jakiekolwiek zakłócenia a co do zakładanie jakich kol wiek podkładek pod magnez - nigdy tego nie testowałem . stawiam antenę w jednym miejscu i po prostu jej nie ruszam więc nie występują porysowania

holekpiotr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C6
Silnik: 1.6 ADP 101KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: holekpiotr » 05 lip 2009, 12:17

Boria pisze:ps cobra nie nadaje sie do niczego ;/
Jak to do niczego??
Do śmietnika pasuje idealnie. Tak jak jakieś ULTRA , OMEGA i inne wynalazki.
Ogólnie szkoda nawet 20 zł dać za używkę.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja