Witam wszystkich i prosze o pomoc...
Prosze o porade, bo nie wytrzymam z tym patentem. swiatło przeciwmgielne tylne nie świeci po wyciągnięciu 2 razy włącznika świateł. Co najważniejsze nie ma żadnej informacji na komputerze, sprawdzilem zarowke po wymontowaniu i zamienieniu z kierunkiem i jest dobra. czy ktos moze powidziec czego to wina. bede naprawde wdzieczny za wskazowki. nie chce jechac do serwisu, bo moze mozna to samemu dojsc..
pozdrawiam
Drazek
[A6 C5 2,5 tdi] ÂŚwiatło przeciwmgielne tylne!! nie świeci...
[A6 C5 2,5 tdi] ÂŚwiatło przeciwmgielne tylne!! nie świeci...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 23:40 przez drazek, łącznie zmieniany 2 razy.
Drazek
Slavi16 dzieki za rade,
jutro ide to przećwiczyć, ale z tymi przewodami (wiązkami) to za daleko chyba nie zajdę bo to długości rzędu paru centymetrów koło tego siłownika, czy może być przerwana wiązka również na dalszych długościach, przypomnę, że jakieś 2 lata temu świeciło mi jak sprawdzałem (dziwiąc się, że to tylko jedno - teraz już wiemże jest tam tylko jedno, lewe). A jak prawdzić czy to nie aby włącznik świateł padł??
pozdrawiam

jutro ide to przećwiczyć, ale z tymi przewodami (wiązkami) to za daleko chyba nie zajdę bo to długości rzędu paru centymetrów koło tego siłownika, czy może być przerwana wiązka również na dalszych długościach, przypomnę, że jakieś 2 lata temu świeciło mi jak sprawdzałem (dziwiąc się, że to tylko jedno - teraz już wiemże jest tam tylko jedno, lewe). A jak prawdzić czy to nie aby włącznik świateł padł??
pozdrawiam
Drazek
u mnie tez nie działa gonie do auta zobaczyc moze i u mnie ta sama usterka.
[ Dodano: 2009-07-03, 17:53 ]
no i stety albo niestety u mnie kabelki były spoko wiec szedłem od łatwiejszej strony, etka nr produktu i do salonu Vw mieli czesc na miejscu po wymianie świeci mgielne swiatło poprzednia oprawka na zarówke była totalnie zkorodowana.
jeszcze tylko wymiana tarcz przednich na frezowane ATE , 1 wachacz i jade na przegląd po pieczatke.
Acha i najwazniejsze przeciw mgielne nie działa z zamontowanym adapterem do haka.
nr czesci 893 945 265 cena w De 3.55 euro
![Obrazek]()
[ Dodano: 2009-07-03, 17:53 ]
no i stety albo niestety u mnie kabelki były spoko wiec szedłem od łatwiejszej strony, etka nr produktu i do salonu Vw mieli czesc na miejscu po wymianie świeci mgielne swiatło poprzednia oprawka na zarówke była totalnie zkorodowana.
jeszcze tylko wymiana tarcz przednich na frezowane ATE , 1 wachacz i jade na przegląd po pieczatke.
Acha i najwazniejsze przeciw mgielne nie działa z zamontowanym adapterem do haka.
nr czesci 893 945 265 cena w De 3.55 euro
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 21:33 przez zalcer, łącznie zmieniany 1 raz.
tragedia z audi
- Tomash_vel_Bobby
- Forum Audi A6 / A7
O jakim adapterze mowa? Bo ja mam hak i wlasnie nie mam przeciwmgłowego, zarowka i bezpiecznik wymienione na nowe i dalej nie swieci, zaraz sprawdze czy to nie wina tych kabli ale jak nie to o co kaman z tym hakiem?zalcer pisze:Acha i najwazniejsze przeciw mgielne nie działa z zamontowanym adapterem do haka.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ale chyba tylko wtedy gdy do gniazda elektrycznego haka jest podłączona przyczepa :?: :!:zalcer pisze:Acha i najwazniejsze przeciw mgielne nie działa z zamontowanym adapterem do haka.
Ja w kazdym razie mam hak i światło przeciwmgielne działa !
Z przyczepa co prawda nie próbowałem.
Części samochodowe online - Motostacja pl