fassi1 pisze:Skrzynia manual, nowe okablowanie, nowy komputer, nowa chłodnica, przerobienie podejścia na pedały, przerobienie gałki biegów, pierwsze elementy wydechu czyli katalizatory są inne (może z automata będą pasować ale nie jest powiedziane), półośki napędowe (najprawdopodobniej są inne), w trakcie wymiany spodziewaj sie innych rzeczy.duzix pisze:W profilu jest manual dlatego ze założyłem go przed zakupem auta...
ogólnie chciałem manuala, ale po oględzinach paru egzemplarzy doszedłem do wniosku że wszystkie to padła.... skonczyło się że w bardzo promocyjnej cenie dorwałem automata (uszkodzonego)... dlatego planuje zmiane skrzynie... nie interesuje mnie naprawa tylko zmiana ... szukałem na forum i jedyne co znalazłem to opinie typu automat jest dobry szkoda zabawy itp. prosze o konkretny link do tematu gdzie ktos to zrobił albo o jakies doradztwo w tej sprawie..
Nie myśl tez że ktoś da ci przepis jak na ciasto jak zamienić skrzynie.
Moim zdaniem i tak nie będzie to działało jak fabrycznie zrobione, chyba ze masz kogoś z dobrym doświadczeniem w zamianach skrzyń w tych autach.
komputer owszem trzeba z manulala bo wogole nie bedzie to auto ciągło wiem po 2.2 t w takiej przerobce juz bylo chlodnica moze zostac ale bedzie wniej odpiete chlodzenie oleju. - bo go nie bedzie:P
podejscie na pedaly to no porblem wkrecasz z manuala. do dziurka na hydrauliczne sprzeglo. wydech raczej zostaje jak jest polosie inne.
uzbiera sie troche roboty. lepiej kupic od razu manuala. wkazdym bardzo zawsze sie da zrobic to co sie chce:)