[A6 C5 3.0] wymiana turbiny w 2.7T quatro
[A6 C5 3.0] wymiana turbiny w 2.7T quatro
Czesc.Mam pytanie odnosnie 2.7T Q. Mam okazje kupic ten model,lecz turbo jest do wymiany.Czy ktos z was wymienial moze turbinke?Zaznaczam,ze nie mam pojecia co dokladnie jest popsute,bo sam wlasciciel nie bardzo byl w stanie mi to wytlumaczyc.Sprzedajacy powiedzial,ze potrzebna jest nowa,bo ze starej nic sie nie da zrobic.Tak podobno powiedziano mu w warsztacie.Powiedzial rowniez,ze stalo sie to z dnia na dzien,bez zadnych wczesniejszych sygnalow ostrzegawczych ze strony samochodu.Dodam jeszcze,ze autko jest z 2002 roku i ma przejechane 77.000 mil.Mial ktos podobny przypadek?Pozdrawiam Audimaniakow 

OOOO
Ale jedną trubine masz do wymiany czy obie
Podejżewam ze druga też nie bedzie w lepszym stanie ale to trzeba zobaczyć . Turbina albo turbiny padly prawdopodobnie przez brak poszanowania dla silnika czyli najprościej but na zimnym i gaszenie zaraz po sprincie. A jeśli tak się kolega obchodził z samym silnikiem to i dla całego auta raczej poszanowania nie miał. ÂŻeby wymienić turbawki z tego co się orientuje trzeba silnik wyciągnąć .
P.S. A jak juz masz wymieniać to rozejrzyj sie za turbawkami od rs4
do tego program , wydech i podobno 400 Kucyków ale to juz powtarzam po kimś bo sam nie robiłem rozpoznania w temacie
[ Dodano: 2009-06-25, 08:29 ]
P.S 2 O jaki właściwie silnik Ci chodzi
2.7T to benzyna czy są też diesle ?

P.S. A jak juz masz wymieniać to rozejrzyj sie za turbawkami od rs4

[ Dodano: 2009-06-25, 08:29 ]
P.S 2 O jaki właściwie silnik Ci chodzi

Tytul watku w sumie sugerowalby, ze rozmowa jest o 3.0 a nie o 2.7t
.
Ze wzgledu na pracochlonnosc procesu najczesciej wymienia sie od razu obie turbiny, bo jak jedna siadla to jest duze prawdopodobienstwo, ze druga wezmie z niej przyklad
. Co do ceny to musisz sprawdzic ile kosztuje turbina k03. Podobna mozna je wymontowac nieco unoszac silnik ale ogolnie panuje przekonanie ze silnik trzeba wyjac: Ile kosztuje wyjecie silnika to juz bys musial sie mechanika zapytac - ja kiedys jednego sie pytalem to mowil mi, ze 900zl.

Ze wzgledu na pracochlonnosc procesu najczesciej wymienia sie od razu obie turbiny, bo jak jedna siadla to jest duze prawdopodobienstwo, ze druga wezmie z niej przyklad