[A6 C5] lustero wewnętrzne fotochrom nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5] lustero wewnętrzne fotochrom nie działa
Wydaje mi się że u mnie przyciemnianie nie działa - lusterko jest lekko przyciemnione ale nie reaguje na światło (np. latarką). Wszystkie bezpieczniki sprawne, więc co - lusterko zepsute? Psuje się takie coś?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: [A6 C5] lustero wewnętrzne fotochrom nie działa
w dzien przy wylaczonym biegu wstecznym oraz przy wylaczonym oswietleniu kabiny zaslon dokladnie czujnik naslonecznienia ktory jest od przodu w takim otworku
jak sie nie sciemnia to sprawdz korek czy caly nie pamietam ktory to jest numer
jak sie nie sciemnia to sprawdz korek czy caly nie pamietam ktory to jest numer
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
to nie jest diagnozowane bo w kostce nie ma zadnej linii diagnostycznejPrzemcio pisze:tomciar, mam ten sam "problem" ale moze wystarczy jakas adaptacja? poczekamy zobaczymy co inni napisza
caly czujnik jest w obudowie lusterka podlaczone przez 6 pin kostke
bezpiecznik nr 31 srodkowy rzad pierwszy od gory z tych duzych bezpiecnzikow
czarno/niebieski a brazowy - sprawdz czy tam masz :12V w kostce za maskownica na przedniej szybie
jezeli masz napiecie to podlacz miernik miedzy przewody filetowy a filoetowo/bialy i zaslaniaja ten czujnik co wczesniej pisalem jak zmienia sie napiecie to znaczy ze fotochrom sie zapsul a czujnik dziala a jezeli nie zmienia to znaczy ze czujnik wisi i sie zepsul
mozesz go odlaczyc i poczekac po chwili podlaczyc moze ruszy
wiecej juz nie jestes w stanie sprawdzic
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Problem rozwiązany, lusterko okazało się być wadliwe. Zakup używanego za 60 zł :lol: i wszystko działa jak należy. Dla chcących sprawdzić u siebie:
1. Lusterko normalnie jest w kolorze takim jak zewnętrzne lusterka ( u mnie delikatnie niebieskie), a to zepsute było lekko przyciemnione na brązowo cały czas.
2. Po zaciemnieniu - procedura powyżej - (trwa to ok. 1 - 1,5 sek) robi się hmm granatowe.
3. Lusterko nie zaciemni się jeżeli jest włączony bieg wsteczny lub włączone oświetlenie wewnętrzne (jakby ktoś sprawdzał przy otwartych drzwiach).
EDIT: Lusterko można także sprawdzić w dzień zasłaniając palcem czujnik od tyłu lusterka - lusterko powinno się ściemnić.
1. Lusterko normalnie jest w kolorze takim jak zewnętrzne lusterka ( u mnie delikatnie niebieskie), a to zepsute było lekko przyciemnione na brązowo cały czas.
2. Po zaciemnieniu - procedura powyżej - (trwa to ok. 1 - 1,5 sek) robi się hmm granatowe.
3. Lusterko nie zaciemni się jeżeli jest włączony bieg wsteczny lub włączone oświetlenie wewnętrzne (jakby ktoś sprawdzał przy otwartych drzwiach).
EDIT: Lusterko można także sprawdzić w dzień zasłaniając palcem czujnik od tyłu lusterka - lusterko powinno się ściemnić.