[A6 C5] kiedy dystanse???
[A6 C5] kiedy dystanse???
Witam serdecznie.
Mam następujący problem i prosiłbym o pomoc.
Mam w moim Audi felgi 17 ET56 do tego opony 225/45. Po założeniu kół między oponą a zwrotnicą jest minimalny odstęp (nie mieści się nawet palec). Wyczytałem na tym forum, że wystarcz że koło się kręci a odstęp może być nawet na kartkę papieru. Teoretycznie jest to konstrukcja sztywna i nic się nie powinno stać ale wolałbym żeby doradziło mi kilka innych osób (może ktoś ma podobną sytuację) w końcu chodzi tu o bezpieczeństwo podczas jazdy. Może potrzebny jest dystans? Jeśli tak to jakiej grubości, z kołnierzem czy bez, i ile dłuższe śruby do niego?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Mam następujący problem i prosiłbym o pomoc.
Mam w moim Audi felgi 17 ET56 do tego opony 225/45. Po założeniu kół między oponą a zwrotnicą jest minimalny odstęp (nie mieści się nawet palec). Wyczytałem na tym forum, że wystarcz że koło się kręci a odstęp może być nawet na kartkę papieru. Teoretycznie jest to konstrukcja sztywna i nic się nie powinno stać ale wolałbym żeby doradziło mi kilka innych osób (może ktoś ma podobną sytuację) w końcu chodzi tu o bezpieczeństwo podczas jazdy. Może potrzebny jest dystans? Jeśli tak to jakiej grubości, z kołnierzem czy bez, i ile dłuższe śruby do niego?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 21:58 przez number40, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
osobiście u mnie oponka od drążka ledwo odstaje kartkę papieru wsadzisz ale kartoniku to już nie śmigałem roczek i nic się nie działo
co do dystansów to takie aby felga z oponka nie wystawały poza obrys autka
jak dystanse to wąskie to takie co później felga będzie się opierała na rancie piasty no chyba że większe z kołnierzem
szpilka min 4zwoje muszą być wkręcone
:mrgreen:
co do dystansów to takie aby felga z oponka nie wystawały poza obrys autka
jak dystanse to wąskie to takie co później felga będzie się opierała na rancie piasty no chyba że większe z kołnierzem
szpilka min 4zwoje muszą być wkręcone
:mrgreen:
number40, Aż dziw ,że Ci podeszły ET56... ET przewidziane dla A6 jest w przedziale od 35-45... ET podawane jest w mm... Jeśli felga ma duze ET powiedzmy ET45 bedzie schowana mocno w nadkole... Jeśli natomiast ET35 bedzie to bedzie idealnie spasowana z błotnikiem... Jeśli naprawde masz ET 56 proponuję Ci założyć dystanse 20mm wtedy koła ładnie spasują się z blotnikiem i KOZACKO będzie...
Jeśli ET felgi bedzie mniejsze niż ET35 to felga coraz bardziej bedzie wystawać poza obrys a skutkiem bedzie obcieranie na dziórach... Natomiast Nie wiem jak to sie stało ,że zalożyłeś ET56... Może masz juz jakis dystans zalożony?? Bo to raczej nie możliwe jest...
Jeśli ET felgi bedzie mniejsze niż ET35 to felga coraz bardziej bedzie wystawać poza obrys a skutkiem bedzie obcieranie na dziórach... Natomiast Nie wiem jak to sie stało ,że zalożyłeś ET56... Może masz juz jakis dystans zalożony?? Bo to raczej nie możliwe jest...
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
samo et to mało jeszcze zależy od szer felgi
temacik do poczytania
all-zmiana-felg-i-opon-kalkulatory-vt8501.htm
temacik do poczytania
all-zmiana-felg-i-opon-kalkulatory-vt8501.htm
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
felgi są od Ronala i mają na odwrocie odlany znaczek audi i chyba też vw....ktoś mi kiedyś powiedział, że są to felgi dedykowane do vw t4 ale nie jest to potwierdzona informacja....jutro postaram się zrobić jakieś fotki i wrzucić może to coś wyjaśni....mam też chyba gdzieś jeden dystans 15mm więc założe i też zrobię fotke
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
z powodu deszczu fotki wstawie jutro ....co do śrub to M12
------->www.ocenywarsztatow.pl<----------