[a6 c5] 1.9 TDI 2002.Jakie radio???
[a6 c5] 1.9 TDI 2002.Jakie radio???
Witam. Mam kilka pytań odnośnie mojej instalacji radiowej. Gdy kupiłem auto było zamontowane jakies zwyczajne radio. Pożyczylem od znajomego concert 2 do przymiarki i co się okazało??? wszystkie głośniki mam podłączone do jednej kostki,po włożeniu jej do radia gra tylko przód. Jest wtyczka od can,jednak po podłączeniu jej nie działa podświetlenie,a radio gra nawet po wyłączeniu zapłonu,gaśnie po jakimś czasie.ÂŻadnych innych przejsciówek i itp nie ma. Do tyłu auta idą : przewód chinch-chinch i przewód z okragłą wtyczką, ale w bagażniku jest pusto.Auto jest z poczatku roku. Jakie radio powinno być fabryczne???I gdybym chciał wstawić concert 2 aby grał tył co bym musiał dołożyć????
----- 1.9 TDI ... 160 KM i 370 Nm------
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Moje auto: Allroad C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Wnioskując z kolegi opisu to jednak nie masz can-a jednak uzyskam pewność pytając o zegary ,czy w obrotomierzu jest zegarek cyfrowy czy analogowy ?Jeśli jest cyfrowy to znaczy że masz can-a i aby radio odbierało trzeba trzeba podciągnąć kabelki między zegarami a radiem co do tylnych głośników niestety te radia mają wyjścia tylko na przód i aby tylne głośniki grały trzeba wzmacniacz i po to te chinche w bagażniku -to fabryczne miejsce na wzmacniacz ,jeżeli by się okazało że masz zegarek analogowy to radio musi być też bez can-a np.concert 1lub chorus 1 i ta sama sytuacja ze wzmacniaczem ,gdy byś chciał tam podłączyć concert 2 trzeba dołożyć adapter can busa kosz ok200zł wtedy radyjko przestanie się wyłączać ,podświetlanie będzie działać i wyłączać się kiedy trzeba ale i tak nie będziesz miał wyświetlania na fis-ie .Wprzypadku dalszych pytań i problemów służę pomocą.POWODZONKA.
Zegarek jest cyfrowy <ok>co prawda nie moge go ustawić ,ten drążek od ustawiania nie reaguje,ale jest cyfrowy... wciskajac dziala, ale ciągnąc do siebie-nie. A w radiu concert2 nie ma wyjsc chincz do wzmacniacza.trzeba jakąś przejscówke dokupić???? a apotem z wzmacniacza jak???zpowrotem przewodami do przodu???? i jak podzielic sygnał skoro wszystkie głośniki sa wpięte do jednej kostki...
Sprawdziłem i wg kodow jest radio bez cd. Ale to nieistotne. chciałbym miec concerta 2. Więc radzisz dokupić suba-ok. ale co jeszcze????żeby to zagrało we wszystkich glośnikach? Napewno jakieś dodatkowe okablowanie...Tylko jakie? widze ze sub ma kwadratowe gniazdo...ja mam wypuszczoną do tylu jakąś okrągłą wtyke,wiec pewnie nie do tego...no i te chinche....z czym je zjesc???