[A6 C6] Elektryczne podgrzewanie lusterek?
[A6 C6] Elektryczne podgrzewanie lusterek?
Witam,
czy ktoś mi podpowie czy mając ustawione pokrętło w pozycji (jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/942 ... f4d1c.html) oznacza to, że podgrzewanie lusterek jest ciągle włączone? Niezależnie od pogody, temperatury itp?
czy ktoś mi podpowie czy mając ustawione pokrętło w pozycji (jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/942 ... f4d1c.html) oznacza to, że podgrzewanie lusterek jest ciągle włączone? Niezależnie od pogody, temperatury itp?
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 16:47 przez Byron100, łącznie zmieniany 3 razy.
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców 

KMS,
to, że lusterka są orzewane tylko w środkowej pozycji to wiem - moje wątpliwości dotyczyły tylko tego czy jak mam ustawione to pokrętło na środku to ogrzewanie cały czas działa bez względy na pogodę, temperaturę itp?
to, że lusterka są orzewane tylko w środkowej pozycji to wiem - moje wątpliwości dotyczyły tylko tego czy jak mam ustawione to pokrętło na środku to ogrzewanie cały czas działa bez względy na pogodę, temperaturę itp?
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej, wiec aby nie oszaleć, nieraz musimy udawać szaleńców 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Hubert
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Nie dopisałem że po przełączeniu przeł. z poz środkowej lusterka są podgrzewane automatycznie do wył. zapłonu.Byron100 pisze:to, że lusterka są orzewane tylko w środkowej pozycji to wiem
W serwisie powiedzieli mi bym nie zostawiał przeł w pozycji środkowej, może to oznaczać że podgrzewane są cały czas ale oni dużo mówią i nie zawsze prawdę :-Dmam ustawione to pokrętło na środku to ogrzewanie cały czas działa bez względy na pogodę, temperaturę itp?
Cytat z instrukcji C6:
...przy czym pozycja A, to jest srodkowa opcja (podgrzewanie lusterek).
Niestety nie wiem czy przypadkiem nie powinna sie swiecic lampka ktora znajduje sie na pokretle - u mnie nigdy nie zauwazylem zeby sie swiecila.
Kod: Zaznacz cały
Powierzchnie lusterek, w zaleznosci od temperatury zewnetrznej sa ogrzewane, dopoki zaplon nie zostanie wylaczony - rowniez, kiedy pokretlo nie znajduje sie juz w polozeniu A
Niestety nie wiem czy przypadkiem nie powinna sie swiecic lampka ktora znajduje sie na pokretle - u mnie nigdy nie zauwazylem zeby sie swiecila.
To ja nie wiem ile musiałoby być stopni żeby nie podgrzewały się. Wystarczy ręką dotknąć powierzchni lusterka i sprawdzić W środkowej pozycji lusterka podgrzewają się cały czas(z tego co sprawdziłem w słoneczny dzień). W położeniu na prawe lub lewe lusterko podgrzewanie jest wyłączone.
Widzisz mnie na drodze?Trąb i mrugaj, machaj i krzycz!