[A6 C5 3.0] duży przebieg?
[A6 C5 3.0] duży przebieg?
Czesc.Wlasnie sie zalogowalem na wasza stronke.Super ja sobie urzadziliscie.Fajnie,ze tyle ludzi moze pogadac wspolnie o tym co ich kreci.Ok,do rzeczy.Obecnie mieszkam w Nowym Jorku i za jakis czas wracam do Polski.Chcialbym tutaj kupic 2002-03 A6 3.0 quatro,wziasc je ze soba do kraju i zalozyc dobra instalacje gazowa.Mam jednak pewne obawy.Planuje wydac ok.9.000 dol i za taka kase moge kupic Audi z przebiegiem okolo 120 tys km .Czy taki przebieg dla takiego samochodu powinien mnie odstraszac?Szczerze mowiac to jak bylem w Polsce to jezdzilem stara lada,tutaj jak trzeba to jezdze taksowkami,wiec moje doswiadczenie z autami takiej klasy jest praktycznie zerowe.Czy 120 tys dla silinka V6 to jest duzo?Czego mozna sie spodziewac po tylu zrobionych km?Zastanawia mnie jeszcze spalanie.Wiem,ze wszyscy o to pytaja,ale co mi tam,od tego jest forum.Jak myslicie 3 litrowy silnik V6,tiptronic + instalacja gazowa ile moze srednio spalic?Czy 15l lpg/100km to realna opcja?Mam w NY kilku pseudodoradcow,ktorzy za wszelka cene staraja mi obrzydzic zakup mojego auta marzen (zawsze takie chcialem!).Mowia ze ten samochod zje mnie zywcem w Polsce.Czy naprawde uzytkowanie A6 jest az takie drogie?Dodam tylko,ze nie zbilem tu fortuny i po przyjezdzie do Polski bede zwyklym,szarym czlowieczkiem,z zonka i dwojka malych dzieci.Mam jeszcze inna opcje silnikowa - 2.7T quatro,lecz kilka ludzi twierdzi,ze silnik z turbina przekresla instalacje gazowa.Co o tym myslicie?Pomozecie?Jesli juz bym kupil auto,to jaka instalacje gazowa powinienem zalozyc i ile ona kosztuje?Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 03:35 przez sebekny, łącznie zmieniany 2 razy.
OOOO
-
- Forum Audi A6 / A7
120tys.km przebiego to zaden problem dla takiego silnika. Przed zakupem polecam dobrze sprawdzic autko w serwisie albo u jakiegos dobrego zaufanego mechanika w jakim jest stanie i czy jest bezwypadkowy. Wiem cos po sobie poniewaz jak kupilem moje audi to handlarz zapewnial mnie ze auto jest bezwypadkowe a okazalo sie inaczej, ze jest bita w tyl. Jezeli chodzi o spalanie i eksploatacje to niema takiej tragedii jak co niektorzy mowia. Moja jest 2,4 i srednio pali 9,8 do 11 w miescie, oszczednie na trasie udalo mi sie zejsc do 9,2. A jezeli chodzi o LPG to ja jestem osobiscie przeciwny gazowaniu autka. Co do skrzyni biegow to mam multitronic z przebiegiem 177tys.km i narazie lata choc autko mam dopiero 7 m-cy. Pozdrawiam 

- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Tak jak pisze greg25 unikaj skrzyni multi.Nie żebym miał coś przeciwko,ale jest to skrzynia która lubi się popsuć.Tiptronic jak najbardziej.I nie słuchaj jakiś matołów co Ci tam pierdoły pociskąją że Cię Audi zje żywcem.Po prostu CI zazdroszczą najlepszegoi wyboru jaki mogłeś podjąć. :-D Pozdro
usunieto 

- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: adsense
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: