Witam. odebrałem ostatnio auto z serwisu diesela został zregenerowany sterownik pompy.skasowali mnie 1000 zł a gdy podchodze do auta to ono nie odpala.przyszło 2 mechaników odpalili go na plaka. podpiał go pod komputer, zaczał cos zmieniac(zaczeły migac swiece żarowe i zwiekszyły sie obroty) i powiedział ze na drógi dzien sie okaze czy odpali.a jak nie to mam sam go na plaka odpalic i podjechac do niego to zmieni dawke paliwa. niestety po kilku godzinach bodajrze 6 juz nie odpalił.jak dłużej postoi to nie odpala a po odpaleniu pali za kazdym razem. co może być tego przyczyną?? dodam że do naprawy są wałki(po odkręceniu korka widać) i strasznie klekocze:/
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
[A6 C5 2.5 TDI guattro] nie odpala po kilku godzinach
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
przyjechał mój znajomy i stwierdził że tylko 1 świeca żarowa jest dobra:/
kupie swiece i sprawdze czy bedzie odpalał zimny.
a teraz z innej beczki. auto nie chce sie wkręcać na obroty tzn na postoju bardzo wolno sie wkręca a gdy zaczne jazde to utrzymuje ok 2500 obr/min i jedzie jak slimak tak jakby ciągle na sprzęgle.bieg zmieni wtedy gdy jade bardzo wolno lub przy ponad 4000obr.
wyciągnałem kostke od przepływomierza i tak jakby poczyłem roznice. ale nie zdążyłem przejechac 50m i usłyszałem jakieś puknięcie(lub coś w tym stylu) dochodzące z przodu i zapaliły sie kontrolki od ESP i ABS.po ponownym włączeniu silnika kontrolki sie nie zapaliły.czy to może byc wina przepływomierza dzieki któremu tak wolno przyspiesza??
pozdrawiam
kupie swiece i sprawdze czy bedzie odpalał zimny.
a teraz z innej beczki. auto nie chce sie wkręcać na obroty tzn na postoju bardzo wolno sie wkręca a gdy zaczne jazde to utrzymuje ok 2500 obr/min i jedzie jak slimak tak jakby ciągle na sprzęgle.bieg zmieni wtedy gdy jade bardzo wolno lub przy ponad 4000obr.
wyciągnałem kostke od przepływomierza i tak jakby poczyłem roznice. ale nie zdążyłem przejechac 50m i usłyszałem jakieś puknięcie(lub coś w tym stylu) dochodzące z przodu i zapaliły sie kontrolki od ESP i ABS.po ponownym włączeniu silnika kontrolki sie nie zapaliły.czy to może byc wina przepływomierza dzieki któremu tak wolno przyspiesza??
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7