[A6 C5] problem z odpaleniem po dłuższym czasie
- SPeak_8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk.
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5] problem z odpaleniem po dłuższym czasie
Witam mam problem związany z odpaleniem silnika np po nocy...musze dlugo go krecic zeby zaskoczyl a jak juz zapali i od razu go zgasze to odpala za 1 razem bez problemów przerabiał ktoś cos takiego :?: aha no i dodam ze stalo sie to z dnia na dzien nigdy wczesniej nie bylo takich problemów
i co z tego że jak odpalisz to jest ok? Na prawdę ciężko jest przeczytać tematy o ciężkim odpalaniu po nocy? Paliwo w wężach się cofa bo pompa może mieć nieszczelność i nie trzyma. Filtr paliwa wymianiałeś? Odkręć cewki i zobacz czy fajki nie są w oleju. . Czujnik temperatury może nawalać (nie patrz na deskę rozdzielczą). Przepływomierz może podawać błędny odczyt, czujnik temp powietrza to samo.
SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No widzę, że "ogólnie", tylko czy to ma sens ?Qris pisze:RomanS napisał/a:
Qris napisał/a:
Odkręć cewki i zobacz czy fajki nie są w oleju.
Jakie cewki, jakie fajki
Zauważ, ze chodzi tu o TDI
Piszę ogólnie by kolejna osoba nie zapytała np taka mająca benzynę
Temat jest wszak w dziale "Silniki wysokoprężne", kol. SPeak_8, ma właśnie problem z TDI, więc mało prawdopodobne aby ktoś z benzyną szukał tu pomocy :roll: .
Tak jak jest to wygląda bardziej na to, że nie przeczytałeś wystarczająco uważnie poprzednich postów i napisałeś swój przez niedopatrzenie
Części samochodowe online - Motostacja pl
Tak ma sens a może i nie ma ale wkurzające jest że powstał kolejny temat o tym samym. A wszystko przez to że czytanie boli... - chybaRomanS pisze:No widzę, że "ogólnie", tylko czy to ma sens ?Qris pisze:RomanS napisał/a:
Qris napisał/a:
Odkręć cewki i zobacz czy fajki nie są w oleju.
Jakie cewki, jakie fajki
Zauważ, ze chodzi tu o TDI
Piszę ogólnie by kolejna osoba nie zapytała np taka mająca benzynę
Temat jest wszak w dziale "Silniki wysokoprężne", kol. SPeak_8, ma właśnie problem z TDI, więc mało prawdopodobne aby ktoś z benzyną szukał tu pomocy :roll: .
Tak jak jest to wygląda bardziej na to, że nie przeczytałeś wystarczająco uważnie poprzednich postów i napisałeś swój przez niedopatrzenie
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
A co się dziwisz ?Qris pisze:Tak ma sens a może i nie ma ale wkurzające jest że powstał kolejny temat o tym samym. A wszystko przez to że czytanie boli... - chyba
Wiesz co, Qris, wkurzajace to są Twoje wypowiedzi zamieszczane zupełnie nie na temat :!:
I w tym sensie to czytanie o cewkach i fajkach w temacie o silniku TDI to naprawdę BOLI :!:
Jak nie wiesz, że w dieslu nie ma takich rzeczy to siedź cicho ! :evil:
Części samochodowe online - Motostacja pl
Skup się. Czy jedyną rzeczą jaką widzisz są te cewki? Nie zdarzyło Ci się pisząc wtrącić czegoś więcej? Ludzie są omylni i nie podniecaj się faktem że czegoś nie ma w dieslu a tym że to było już x razy i to powinno skupiać uwagę wraz z faktem lenistwa w sprawie szukania czegokolwiek przez ludzi.
Pzdr.
Pzdr.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7