[ audi a6 c4 2,5 tdi AEL] cisnienie oleju
[ audi a6 c4 2,5 tdi AEL] cisnienie oleju
witam oststnio wymieniłem sobie czujnik cisnienia oleju bo mi sie kontrolka zaczeła zapalac niewiadomo z jakiego powodu od cisnienia raz sie zapalała a raz nie ,poprostu zgłupiała wymieniłem czujnik i dalej to samo może jakies pomysły macie co to może byc elektronika płata figle?? cisnienie oleju sprawdzane manometrem i mam na wolnych 0,3 mpa a przy 2 tys obr 0,6 mpa korcze co to moze byc pozrowionka
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 21:29 przez wąski, łącznie zmieniany 1 raz.
hejka tak poziom dobry olek magnatec 10w40 , czujnik założyłem taki sam objawy wystapiły ot tak sobie wsiadłem raz do samochodu i sie zaczeło palic i pali sie i piszczy powyżej 2000 obr bo ponizej sie nie zapala , korcze jestemc iekawy jak te przewody idą do czego po kolei sa podłączone może bym instalacje przesledził po kawałku korcze sam nie wiem on sie swieci bez roznicy czy mam podłączony czy odłączony czujnik ,juz myslałem ze gdzies jest jeszcze jeden czujnik od cisnienia bo do zegarow dochodzą dwa sygnały o cisnieniu z tego co poczytałem
oooo pieknie jutro zobacze czy posiada moj silnik drugi czujnik jesli tak to było by super jezeli nie szukam dalej tym razem po kabelkach ,
[ Dodano: 2009-06-18, 18:14 ]
No hejka wszystkim problem rozwiązany przewod od czujnika idący w wiązce sie złamał w srodku i dla tego płatał mi figle ,dziękuje wszystkim za pomoc
[ Dodano: 2009-06-18, 18:14 ]
No hejka wszystkim problem rozwiązany przewod od czujnika idący w wiązce sie złamał w srodku i dla tego płatał mi figle ,dziękuje wszystkim za pomoc