[ A6 C5 ] blotnik -kupic nowe czy dac do lakiernika
[ A6 C5 ] blotnik -kupic nowe czy dac do lakiernika
Panie i Panowie mam pytanko w mojej srebnej strzale ..
..mam przetarte nadkole tak ze juz zdarl sie ocynk i jest juz sie pokazal ten brzydki brazowy kolor...nadkole jest zdarte na samym rancie ale blacha jako tako nie jest wgnieciona......wiec moje pytanko czy lepiej dac to do lakiernika aby to zrobil czy kupic nowe nadkole w taki samym kolorze...no i jakbyscie mieli porownianie cenowe tych dwoch rozwiazan bylbym w niebie.....

Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 12:28 przez zeba28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaszczur-gl
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli polakierujesz cały błotnik to jeśli lakiernik źle lakier dobierze to będziesz miał efekt "Picasso" czyli inny odcień. Przy sprzedaży ktoś powie że auto było walone.
chyba ze jest lekko przetarte i uda się zrobić zaprawkę. Koszt malowania elementu to jakieś 200-350zł.
Można kupić Błotnik cały z anglika pod kolor za jakieś 250zł, tylko najlepiej odebrać go osobiście żeby nie okazało się że dojedzie kurierem pogięty.
chyba ze jest lekko przetarte i uda się zrobić zaprawkę. Koszt malowania elementu to jakieś 200-350zł.
Można kupić Błotnik cały z anglika pod kolor za jakieś 250zł, tylko najlepiej odebrać go osobiście żeby nie okazało się że dojedzie kurierem pogięty.
Moja Srebrna Ślicznotka. Chip V-tech
Moja Była
Usunieto pkt 29 regulaminu
Moja Była

Usunieto pkt 29 regulaminu
Mam ten sam problem co zeba28. Sasiad przyoral mi tylnie nadkole i rowniez mam w ten sposob zdarte. Skonczylo sie na wyplacie z ubezpieczenia. Ja sie zastanawiam nad nakladkami na nadkola ale jakos nie moge znalezc jakiegos zdjecia audi a6 ktore ma cos takiego zalozone i nie wiem jak to bedzie wygladac. Nie chce raczej oddawac auta do lakiernika gdyz raz juz przez to przechodzilem. Koles nie mogl dobrac odcienia (kolor jasny bez)i meczyl sie tydzien ale jakos mu wyszlo. Mysle o nakladkach w kolorze srebrnym lub czanym, gdyz spód auta jest w tym kolorze.
Wrzuć fotkę. Bo nie wiem jak mocne jest to uszkodzenie. Jeżeli mała ryska, to tak jak powiedział giena wystarczy wycieniować i problem zniknie. Natomiast kupienie gotowego i polakierowanego w tym samym kolorze, nie zawsze da efekt jakiego byś się spodziewał. Nieraz ten sam lakier różnie eksploatowany ma różne odcienie i może być lipa.
panowie postaram sie juterko zrobic fotke tego nadkola abyscie mogli powiedziec mi co bedzie lepsze dla mnie....ps. pamowie a ile kosztuje to cieniowanie??..
[ Dodano: 2009-03-27, 14:17 ]
oto fotka panowie do oceny...
[ Dodano: 2009-03-27, 14:20 ]
i drugie ujecie

[ Dodano: 2009-03-27, 14:17 ]
oto fotka panowie do oceny...

[ Dodano: 2009-03-27, 14:20 ]
i drugie ujecie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
kurcze @zeba28 popraw ten temat bo razi jak cholerazeba28 pisze:panowie postaram sie juterko zrobic fotke tego nadkola
cały czas chodzi Ci o BÂŁOTNIK nie nadkole, nadkole to masz pod błotnikiem takie plastikowe dziadostwo, a z tyłu takie niby materiałowe, w C6 już oba są matetiałowe
podjedz do jakiegoś dobrego lakiernika i pokaż, oni już Ci doradzą
za malowanie całego bierze się ok 250-350
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Moim zdaniem nie jest to orginalny błotnik , orginał tak nie koroduje.
Mogę sie mylić ale jest to zamiennik niewłaściwie zabezpieczony przez lakiernika .
Należało by oczyścić cały rant z zewnętrznej strony jak i od środka , zabezpieczyć podkładem antykorozyjnym a następnie standardowo podkłat akrylowy , cieniowanie i cały błotnik lakierem bezbarwnym.
Mogę sie mylić ale jest to zamiennik niewłaściwie zabezpieczony przez lakiernika .
Należało by oczyścić cały rant z zewnętrznej strony jak i od środka , zabezpieczyć podkładem antykorozyjnym a następnie standardowo podkłat akrylowy , cieniowanie i cały błotnik lakierem bezbarwnym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
+ lakierowanie :mrgreen: znając życie znalezienie błotnika w super stanie do audi A6 w tym samym kolorze graniczy z cudem . Prawie zawsze są jakieś otarcia lub wgniecenia.MISIEK_A6 pisze:błotniki kosztują kolo 200-300zł i na pewno znajdziesz coś w swoim kolorze
Moja rada- masz kasę kup orginał nawet jeśli trzeba go będzie przelakierować .
Panie i Panowie chcialbym sie podzielic pewna moja opinia...a mianowicie czy w lakierniach w dobie kryzysu sie za przeproszeniem w dupach poprzewracalo ( oczywiscie nie obrazam klubowiczow..
.) mam do poprawki blotnik i drzwi mysle ze bedzie je trzeba cale polakierowac i na to sie nastawiam w kosztach ale dzis to juz mnie kolo zabil ze szczecina 400 za element a polerowanie zaczyma sie minimum od 300 co ja jestem lokefeler??
gdzie te same rzeczy np. pod gdanskiem kosztuja 250 za element a polerka max 200 bo tak jak bylo pisane wyzej za te pieniadze kupie orginalny blotnik i do malowania i tez bedzie fajnie ahachetnie tez przyjmne namiary na dobre sprawdzone lakiernie w szczecinie i okolicach jak i w okolicach koscierzyny
wiem ze jest tu u nas paru fachowcow w tym temacie prosilbym ich o wypowiedz w tym kierunku
aha no i jaki czas autko bedzie stalo i lakiernika jesli sie zdecyduje wstawic pytam bo bede na urlopie wiec chcialbym sobie wstepnie poplanowac czas... z gory wielkie dzieki za pomoc

wiem ze jest tu u nas paru fachowcow w tym temacie prosilbym ich o wypowiedz w tym kierunku
aha no i jaki czas autko bedzie stalo i lakiernika jesli sie zdecyduje wstawic pytam bo bede na urlopie wiec chcialbym sobie wstepnie poplanowac czas... z gory wielkie dzieki za pomoc

jak sie dba to sie jezdzi..