Słyszałem o metodzie dynamicznego ruszania. wiadome jest że w tiptronic wciśnięcie pedału gazu na maxa ze startu niesie za sabą zwłokę (obudzenie) się motoru po krótkiej chwili. Czy metoda przytrzymania hamulca-zwiększenia obrotów do około 3tyś. i puszczenie hamulca wraz z dociśnięciem pedału gazu na maxa co owocuje extra dynamicznym startem jest bezpieczna dla mechaniki. Dodam, że w ten sposób unikam zamulenia w pierwszej chwili przy starcie i autko osiąga fabryczne dane.
Hm... ciekawe?
[A6 C6] Dynamiczne ruszanie?
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: adsense
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Re: [A6 C6] Dynamiczne ruszanie?
Nie wiem jak w C6,ale to o czym piszesz w C5 dotyczy to tylko skrzyń z "S",takich jak poniżejazcetc6 pisze:Słyszałem o metodzie dynamicznego ruszania. wiadome jest że w tiptronic wciśnięcie pedału gazu na maxa ze startu niesie za sabą zwłokę (obudzenie) się motoru po krótkiej chwili. Czy metoda przytrzymania hamulca-zwiększenia obrotów do około 3tyś. i puszczenie hamulca wraz z dociśnięciem pedału gazu na maxa co owocuje extra dynamicznym startem jest bezpieczna dla mechaniki. Dodam, że w ten sposób unikam zamulenia w pierwszej chwili przy starcie i autko osiąga fabryczne dane.
Hm... ciekawe?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
niektóre samochodu z grupy VAG są wyposażone w tzw. launch control ale tylko te mocniejsze odmiany a działa to tak , żw wyłączamy esp, wrzucamy "S".Lewa noga na hamulcu prawą wciskamy gaz.Obro idzie na 3 tyś i czeka na zwolnienie pedalu hamulca.Czyli coś jak strzał ze sprzęgła.
Mja to np. scirocco 200km, golf gti passat 3.6dsg
Mja to np. scirocco 200km, golf gti passat 3.6dsg