Witam Wszystkich serdecznie.
Mam,jak dla mnie poważny dylemat,siadła mi pompa paliwowa w C4 2,5 tdi.I teraz nie wiem w jaki sposób mam wyszukać takiej samej pompy aby pasowała.Nie wiem po jakich nr.mam sprawdzać.Auto jest z 1994r.Bardzo proszę o pomoc.Z góry dziękuję i raz jeszcze pozdrawiam.
[Audi C4 2,5TDI]problem z pompą wtryskową
-
- Forum Audi A6 / A7
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 11:56 przez darecki1904, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
jak byś dobrze przeczytał myj profil to byś zobaczył że mam a6 z 1998r. a takie a6 z 1996r. miałem kiedyś i została mi pąpa i pare innych rzeczyLechu pisze:Kolega ma w opisie Audi 100 tam wychodziły tylko 115 konne. Tak na marginesie masz źle profil wypełniony bo nie było 150 konnego silnika w Audi 100.łukaszgdynia pisze:jutro zobacze bo gdzies mam taka pąpe wtryskowa od 115 konnego silnika z 96r napisz jakies numery jej jak masz
Z 96r to juz z A6 i to już będzie troche inna pompa z innym numerem . W A6 masz pastykowa osłone na silnik i budowa pompy jest troszke inna. Parametry może mieć te same, ale numer będzie już inny.
audi the best
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam serdecznie.Błąd już naprawiłem,to fakt w moim Audi jest silnik 85KW.Dziękuje za zwrócenie uwagi.Natomiast jeśli chodzi o numery pompy wtryskowej to mechanik,który mi naprawia auto,zwrócił uwagę,że są pewne numery prawie identyczne,różni je tylko końcówka 997,998.I pompa która jest w moim aucie ma właśnie końcowy nr.997.
Bardzo proszę o pomoc,może ktoś się orientuje,który numer na pompie jest najważniejszy.
Jest to Audi 100 2,5TDI AVANT, 1994r.
Jeszcze raz przepraszam za swoją nieuwagę.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-06-11, 12:21 ]
A jeszcze jedno,może ktoś zna zakład z Dolnego Sląska,który naprawia pompy a może ktoś ma do sprzedania taką pompę.
Bardzo proszę o pomoc,może ktoś się orientuje,który numer na pompie jest najważniejszy.
Jest to Audi 100 2,5TDI AVANT, 1994r.
Jeszcze raz przepraszam za swoją nieuwagę.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-06-11, 12:21 ]
A jeszcze jedno,może ktoś zna zakład z Dolnego Sląska,który naprawia pompy a może ktoś ma do sprzedania taką pompę.
Kolego-a w Serbach u Ciebie nie naprawiają?Kiedyś woziłem pompe właśnie do tego zakładu, jeszcze w Lesznie jest facet z dużym doświadczeniem Daj znac na priv to podam Ci namiary. PS-ja mieszkam 30 km od Głogowa, więc moge pomóc.
Audi A6 2.5 TDI AEL Avant Proline z przebiegiem ponad pół mln km
Vorsprung durch Technik
"Ropa daje kopa:-)"
Vorsprung durch Technik
"Ropa daje kopa:-)"
-
- Forum Audi A6 / A7
witam mam problemy z moja audi brakuje jej mocy pali paliwa dużo zrobilem juz chyba wszystko co mogłem i dalej jest problem pomocy!!!
zrobione turbo ciśnienie 2,2 bara interkuler przemyty przewody dobre wtryski odpala jak zegarek nawet w mróz z pompy nic nie leci żadnych błędów w komputerze po prostu nic nie ma takiego mam tylko pytanie i obawy czy mogę mieć pompę od 115km bo nie wiem ale chyba nawet 115 by lepiej jechała
zrobione turbo ciśnienie 2,2 bara interkuler przemyty przewody dobre wtryski odpala jak zegarek nawet w mróz z pompy nic nie leci żadnych błędów w komputerze po prostu nic nie ma takiego mam tylko pytanie i obawy czy mogę mieć pompę od 115km bo nie wiem ale chyba nawet 115 by lepiej jechała

komar