[A6 C5] Przednie głośniki nie zawsze startują
[A6 C5] Przednie głośniki nie zawsze startują
Witam mam problem po tym jak kupiłem autko zmieniłem radio Alpina na oryginalne Audi Concert z CD ładowanym z przodu. Podłączyłem wszystkie kostki i po prostu przednie głośniki nie zawsze startują, czasem startują za 1-szym włączeniem, czasem za 5-tym, 7-mym poprostu loteria, tylne+subwufer startują zawsze. Kilku "fachowców" i elektroników się na tym już wyłożyło, radio kupiłem używane na ebayu, więc nie wiem czy to kwestia radia, czy instalacji (okablowania), czy w ogóle zawirowań ekonomicznych na światowym rynku handlu filetem z mintaja 

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 00:03 przez daroxxl, łącznie zmieniany 3 razy.
radio
Witaj kolego ja miałem problem z moim radiem tylko na kasety ale problemem był potencjometr głośniki przednie nie to że się nie włączały tylko ściszały do zera jak przystawiłeś ucho słychać było lekki szum dopiero jak go włączyłem następny raz lub któryś z kolei to załapało a potem jak go nareperowałem to zepsuła się głowica od kaset i grała lewa strona a prawa nie czasem załapywało po mojemu jeżeli u ciebie słyszysz lekki jakiś szum w głośnikach to znaczy że radio się ścisza w ustawieniach gra tył a nie przód z tyłem jednocześnie pomimo że nie widać tego na wyświetlaczu jak wejdziesz do opcji ale nie wiem czy u ciebie to wina potencjomu czy programu w radiu ja mogę się mylić bo nie jestem exspertem. Ja swoje radio wywaliłem: pozdro
Tak to moze byc to, bo moje autko jest z '98 a to radyjko z cd wychodziło dla modeli po lifcie.
Aha mam jeszcze jedną wadę, w ogóle nie działa mi podświetlenie przycisków w tym radiu po włączeniu świateł jedynie wyświetlacz LCD świeci (cały czas, po włączeniu oczywiście).
PS. Daj namiar na ten konwerter jak możesz, czy jest na Allegro? Pozdro
Aha mam jeszcze jedną wadę, w ogóle nie działa mi podświetlenie przycisków w tym radiu po włączeniu świateł jedynie wyświetlacz LCD świeci (cały czas, po włączeniu oczywiście).
PS. Daj namiar na ten konwerter jak możesz, czy jest na Allegro? Pozdro
Audi, Audi Ăźber alles ...
Podświetlanie można samemu zrobić mam instrukcje wlutowanie 1 kabla .Jak będziesz miał konwerter to powinno wszystko działać łącznie z podświetlaniem. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 23:56 przez rysiek20, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Mam dokladnie taki sam problem, zmienilem radio z chorusa kaseciaka na concert CD, przednie glosniki startuja srednio za 4 wlaczeniem
. Mozecie podac namiary na zaufanego sprzedawce adapterow CAN (powyzsze linkie nie dzialaja)? Ewentualnie, osoba sprzedajaca radio powiedziala, ze problem mozna rozwiazac odpinajac od kostki radia kabel BOSE, czy moze ktos probowal tak zrobic?
[dodano 2009-06-08]
Bawilem sie dzisiaj troche VAGiem i lipa, z wiekszoscia modulow sie polaczylem (silnik, skrzynia biegow, ABS), a z radiem ni chu chu
Probowalem przy wlaczonym, wylaczonym, przy grajacym tyle i wszystkich glosnikach, za kazdym razem to samo. Cos robie zle, czy moze radio mam jakies walniete? I czy w tym ukladzie jest sens inwestowac w emulator CANa?

[dodano 2009-06-08]
Bawilem sie dzisiaj troche VAGiem i lipa, z wiekszoscia modulow sie polaczylem (silnik, skrzynia biegow, ABS), a z radiem ni chu chu

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 00:01 przez diabel, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak naprawde to te radio powinno prawidlowo chodzic tylko i wylacznie z emulatorem CAN BUS, ale spróbuj jeszcze tak byc moze teraz sie polaczysz:
1. Podlacz vag do portu samochodu (Vag najlepiej 1551 lub 1552).
2. Wlacz zaplon i radio, nastepnie wybierz Radio Controller w VAG-u.
3. Radio powinno pokazywac na wyswietlaczu "DIAG" .
4. W VAG wybierz "Recode Module". Morzesz wpisac 5-cio cyfrowy kod, który powinnien wygladac tak: "00007" (Jesli jest "00017" to znaczy, ze system BOSE jest wlaczony w radiu, czyli trzeba go zmienic.
5. Po dokonaniu tego wylacz najpierw radio a nastepnie zaplon i odlacz VAGa.
6. Pozniej wlacz radio i zobacz czy sa efekty.
Mysle ze to pomoze
Pozdrawiam
1. Podlacz vag do portu samochodu (Vag najlepiej 1551 lub 1552).
2. Wlacz zaplon i radio, nastepnie wybierz Radio Controller w VAG-u.
3. Radio powinno pokazywac na wyswietlaczu "DIAG" .
4. W VAG wybierz "Recode Module". Morzesz wpisac 5-cio cyfrowy kod, który powinnien wygladac tak: "00007" (Jesli jest "00017" to znaczy, ze system BOSE jest wlaczony w radiu, czyli trzeba go zmienic.
5. Po dokonaniu tego wylacz najpierw radio a nastepnie zaplon i odlacz VAGa.
6. Pozniej wlacz radio i zobacz czy sa efekty.
Mysle ze to pomoze
Pozdrawiam
BYLO:
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6
Audi 80
Audi A4
Audi A6
Audi A3
Audi A8
JEST:
Audi S3
Audi A6
Probowalem Vagiem 409 i 311 (innych jakos nie znalazlem) po kolei, tak jak DANIO napisal, i lipa.
Anyway, poradzilem sobie metoda inwazyjna, czyli wyciagnalem radio, znalazlem na schemacie przewod oznaczony jako BOSE i przecialem go. Glosniki startuja od razu
W kwestii podswietlenia klawiszy: mam przerabiane radio, wyciagniety dodatkowy przewod ze srodka radia, odpowiadajacy za podswietlenie. Sprzedawca dal mi krotka instrukcje podlaczenia, cytuje: "nalezy w kostce iso znalezc plus po wlaczeniu swiatel i spiac z kabelkiem wystajacym z obudowy". Ktos juz moze cos takiego robil, i wie, do ktorego kabla sie podpiac? Czy musze sam poszukac z miernikiem?
Anyway, poradzilem sobie metoda inwazyjna, czyli wyciagnalem radio, znalazlem na schemacie przewod oznaczony jako BOSE i przecialem go. Glosniki startuja od razu

W kwestii podswietlenia klawiszy: mam przerabiane radio, wyciagniety dodatkowy przewod ze srodka radia, odpowiadajacy za podswietlenie. Sprzedawca dal mi krotka instrukcje podlaczenia, cytuje: "nalezy w kostce iso znalezc plus po wlaczeniu swiatel i spiac z kabelkiem wystajacym z obudowy". Ktos juz moze cos takiego robil, i wie, do ktorego kabla sie podpiac? Czy musze sam poszukac z miernikiem?