[C5 2.4] Jaka instalacja LPG
[A6 C5]zapytanie o gaz 2.4
czy ktos jezdzil A6 2.4 na gazie na tak zwana srube??? jesli tak to prosze o opinie.
Kolego zapoznaj się z regulaminem i nie pisz dwóch takich samych postów
Kolego zapoznaj się z regulaminem i nie pisz dwóch takich samych postów
Ostatnio zmieniony 02 gru 2008, 22:03 przez mark, łącznie zmieniany 1 raz.
mark
[A6 C5 2.4] Instalacja LPG
Witam, zamierzam założyć do audicy instalacje gazową, nie myślałem,że 2.4 będzie spalał 13-14 litrów (i to nie w mieście). Do rzeczy, jaką instację założyć i jakie mogą być tego koszty. Może zna ktoś jakiś porządny zakład w opolskim? Pozdrawiam 

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak jak kolega podpowiada w temacie:slavi16 pisze:szank, może ten temat trochę Ci pomoże.
Jeśli masz więcej pytań, to proponuję uderzyć do kolegi TrimiX
elektronika stag 300
wtryskiwacze magic jet
reduktor EG 150 KW (nie myl KW z KM) albo Scorpion GT
Czasami nie daj zamontować sobie elektroniki Zenit i wtryskiwaczy Valtek,
Nie oszczędzaj czasami za bardzo bo będziesz żałował.
W dziale "Odradzam" na tym forum jest jeden niepolecany gazownik z opolskiego więc żebys czasem tam nie pojechał bo się tylko siwizny nabawisz.
zima u mnie zalacza sie po okolo 4 km (przy temp zewnetrznej okolo +2 stopnie) ale mam obnizona temp na 25 stopni no i zimy tutaj troche lzejsze :mrgreen:
ale duzo zalezy jaką masz droge przez te poczatkowe kilometry bo ja wyskakuje na dwupasmowke 200metrow od domu i wtedy kilometry leca a jak bedziesz jezdzil od skrzyzowania do skrzyzowania i na kazdym swiatla to wlaczy Ci sie szybciej :mrgreen:
ale duzo zalezy jaką masz droge przez te poczatkowe kilometry bo ja wyskakuje na dwupasmowke 200metrow od domu i wtedy kilometry leca a jak bedziesz jezdzil od skrzyzowania do skrzyzowania i na kazdym swiatla to wlaczy Ci sie szybciej :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 21:57 przez Colin, łącznie zmieniany 1 raz.
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Bez przesady, max 4km. Dużo zależy od reduktora, jak szybko potrafi oddawać ciepło.slavi16 pisze:Dobrze, jeśli silnik choć trochę się rozgrzeje. Temperaturę graniczną można obniżyć. W zimie trzeba przejechać kilka kilometrów i myślę, że w Twoim przypadku mogłoby to być połowę drogiszank pisze:Dobra, a ile po ilu kilometrach załączyłby się zimą ?
No i musi być elektronika z dobrymi korektami na temp. gazu bo inaczej to na zimnym silniku będzie g... nie jazda a z autem ciągle będzie coś nie tak, a to szarpania na zimnym, a to falowania obrotów.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
kurczę no nie mogłem po przeczytaniu tego :lol: tak z ciekawości, kolego tylko do pracy jeździsz :?: się nie zastanawiaj tylko zakładaj LPG i jeździj "ekologicznie" :-Pszank pisze:A może ktoś powiedzieć, po ilu kilometrach załącza wam się gaz, bo do pracy mam 16 km i coś mi się wydaje, że się to nie będzie opłacało
coś dużo, ja mam 30 i o takich temp słyszałemKMS pisze:Przy obecnych temperaturach załącza się po przejechaniu 1km (40 stopni)
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
Tyle tylko, że będe musiał trochę z gazem poczekać. 1500 na naprawy audicy, 2tys brama do garażu a do tego jeszcze po wakacjach rozrząd, ale co tam, chciałem porządne auto, to mam :-Dkurczę no nie mogłem po przeczytaniu tego :lol: tak z ciekawości, kolego tylko do pracy jeździsz :?: się nie zastanawiaj tylko zakładaj LPG i jeździj "ekologicznie" :-P
ps.Powie mi ktoś jeszcze ile kosztuje porządna instalacja sekwencyjna ?
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 22:33 przez szank, łącznie zmieniany 1 raz.