witam. ostatnio zauważyłem, że jadąc po nierównościach, czy przejeżdzajac przez próg zwalniający odnoszę wrażenie jakby zawieszenie z lewej strony z przodu było głośne, tzn słychać taki jakby luz... . Koledzy dzięki za ewentualne uwagi
Ciężko tak jednoznacznie powiedzieć co może pukać, masz zawieszenie wielowachaczowe więc podejrzewać można wiele elementów.... Najlepiej musiał byś podnieść auto i posprawdzac na czym masz luz. Albo udać się do jakiegoś mechaniora który Ci oceni.
Kurcze nie wiem, ale nie umiem sobie wyobrazić pływającego zawieszenia.Luz to jest luz, ale pływające zawieszenie.Musiałbyś jechać na szarpaki i zobaczyć, może gumy w zawieszeniu już popuszczały.Inaczej jak na szarpakach tego nie sprawdzisz.
jutro udam się na ścieżkę, bo słychać na nierównej drodze coraz głośniej, mam po prostu wrażenie jakby koło było luzne, odnoszę wrażenie, że tam są "nieposkręcane" ze sobą elementy zawieszenia.
Słuchaj a może Ci się śruba łącząca piastę z przegubem odkręca powoli??Zrzuć koło i zobacz czy ta śruba (klucz 30 bodajże)w środku koła nie jest luźna.
jutro wiele się wyjaśni, najpierw pojadę na ścieżkę, a jak to nie pomoże, bo mechaniory rozłożą ręcę to sprawdzę tę śrubę i może ich zaskoczę heheh wcale bym się nie zdziwił.
witam ponownie, już wiem co się zepsuło, są to 2 górne wahacze , akurat tego bym się nie spodziewał... jeden kosztuje 140zł, drugi 170zł firmy Delphi. Co sądzicie o tej firmie? Korzystał już ktoś z jej części?