[A6 C6] diody LED jako postojówki
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Mam przedliftową (2000 r), z tym, że do 99 były lampy troche inne (m.in. bez osłonki na żarówce kierunkowskazu i troche mniejsza soczewka) a 99-01 też inne, właśnie z tą osłonką i większą soczewką. I może stąd różnica.Sylwek240 pisze:RomanS, bo Ty już masz wersję chyba po liftową (chyba bo dokładnie nie pamiętam jak jest) no i de po 2000r miały H7 + H7
a te przed to miały H1 + H7
A tak generalnie to mam D2S + H7
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Wracajac do postojówek to mnie to tak wlasnie swieci.
To jest zarówka w5w 6LED xenon white
Pozdrawiam
To jest zarówka w5w 6LED xenon white
Pozdrawiam
Hej. Dwa pytanka. Pierwsze... Dzis wymieniałem żarówki długiego swiatła i bez problemu. Chciałem odrazu luknąć jakie są postojówki i wymienic bo swieca na zółto
i niestety nie udało mi sie ich wymontowac, pomijam oczywiscie fakt super dostepu do nich, ale nie wiedzialem jak, a nie chcialem na sile. H7 wystarczylo przekrecic i mozna bylo wyjąc, czy tak samo wyjmuje sie postojowki?! Krecic az wyjdzie? Dostep do nich jest tak trudny ze ciezko bylo mi ekperymantowac a przeciez mozna zapytac - podbno kto pyta nie błądzi :D
( jakby mi ktos tez napisał jak wymienic żarnik xenonowy d2s byłoby super. Chodzi mi oczywiscie tylko o to jak wyciagnac zarnik?! Jest czerwona wtyczka, zołty znaczek ostrzegawczy, bałem sie ruszać a zarniki juz zamowione )
Drugie pytanko, czy owe LED'a http://www.moto.allegro.pl/item62939270 ... mw_fv.html
będą pasować? I przede wszystkim nie będzie wywalac błędu na fisie?!?!

( jakby mi ktos tez napisał jak wymienic żarnik xenonowy d2s byłoby super. Chodzi mi oczywiscie tylko o to jak wyciagnac zarnik?! Jest czerwona wtyczka, zołty znaczek ostrzegawczy, bałem sie ruszać a zarniki juz zamowione )
Drugie pytanko, czy owe LED'a http://www.moto.allegro.pl/item62939270 ... mw_fv.html
będą pasować? I przede wszystkim nie będzie wywalac błędu na fisie?!?!
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
... nie kręcisz nim aż wyjdzie... 
tak na serio:
- wyciągasz kabelek z zapłonnika (ta srebrna kosteczka siedząca na żarówce)
- przekręcasz zapłonnik w lewo (czyli odwrotnie niż ruch wskazówek zegara)
- odblokowujesz dwa druciki trzymające po bokach żarnik
- wyjmujesz żarnik
Przy zakładaniu zwróć uwagę żeby kabel od zapłonnika podłączyć do zapłonnika dopiero po jego założeniu na żarnik. Z wetkniętym kabelkiem zapłonnika nie zamontujesz (blokada dydków żarówki :lol: ... jeśli żarówka ma dydki...)
pozdr
_TMr

tak na serio:
- wyjmujesz żarnik
Przy zakładaniu zwróć uwagę żeby kabel od zapłonnika podłączyć do zapłonnika dopiero po jego założeniu na żarnik. Z wetkniętym kabelkiem zapłonnika nie zamontujesz (blokada dydków żarówki :lol: ... jeśli żarówka ma dydki...)
pozdr
_TMr
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
A po co w ogóle kręcić postojówką ? Wystarczy ciągnąć ! Zresztą jak tym kręćić :?: :roll:jakos78 pisze:kolega26 napisał/a:
czy tak samo wyjmuje sie postojowki?! Krecic az wyjdzie
Dokładnie tak
kolega26 pisze:A co z żarnikiem xenonowym?
tmr tak jest u Ciebie w C6. Natomiast w C5 u kolegi26 jest inaczej - nie ma zapłonnika na żarówce. Aby wyjąć żarówkę D2S obraca sie pierścień mocujący ją do kopuły odbłyśnika.tmr pisze:... nie kręcisz nim aż wyjdzie...
tak na serio:
- wyjmujesz żarnik
Przy zakładaniu zwróć uwagę żeby kabel od zapłonnika podłączyć do zapłonnika dopiero po jego założeniu na żarnik. Z wetkniętym kabelkiem zapłonnika nie zamontujesz (blokada dydków żarówki ... jeśli żarówka ma dydki...)
A więc jednak.... kręcić

Części samochodowe online - Motostacja pl
Tej czerwonej wtyczki z żółta naklejką informującą o wyokim napięciu, mam nie odpinac? Poprostu krecic az wyjdzie żarnik, włożyć nowy i cieszyc sie dniem w nocy?! A co do postoju to można kręcić i kręcić... :D Ale skoro tak to ma działać to będę próbował, przynajmniej teraz mam pewność że właśnie takl to działa.
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...