[Londyn A6 C5 2.4 Avant APS ] Wysokie spalanie !
[Londyn A6 C5 2.4 Avant APS ] Wysokie spalanie !
Witam
Mam pytanie dotyczące spalania . Mianowicie ile średnio palą wasze niunie z silnikiem 2.4? Moja Mariola potrafi wychlać z 18l/100 w mieście , na trasie tak do 140km/h mieszcze sie w 10l i jest ok , tylko to miasto ..MIeszkam w Londynie i tutaj bardziej sie ślimaczy niż sie jeździ lecz wciąż 18l wydaje mi sie zbyt dużo , przy założeniu ,że nogi i tak nie mam zbyt ciężkiej..Ostatnio wymieniłem przepływkę , temperatura silnika jest ok , codziennie robie trase około 10 km w jedną strone do pracy..Co można by było wymienić co by ograniczyć spalanie Mariolli ?
Dziękować
Mam pytanie dotyczące spalania . Mianowicie ile średnio palą wasze niunie z silnikiem 2.4? Moja Mariola potrafi wychlać z 18l/100 w mieście , na trasie tak do 140km/h mieszcze sie w 10l i jest ok , tylko to miasto ..MIeszkam w Londynie i tutaj bardziej sie ślimaczy niż sie jeździ lecz wciąż 18l wydaje mi sie zbyt dużo , przy założeniu ,że nogi i tak nie mam zbyt ciężkiej..Ostatnio wymieniłem przepływkę , temperatura silnika jest ok , codziennie robie trase około 10 km w jedną strone do pracy..Co można by było wymienić co by ograniczyć spalanie Mariolli ?
Dziękować
Ciachu
A6 C7 CGLC 2.0 Tedeji 177 Królików Mocarnych
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: adsense
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Hmmm, w takim razie czas sie przerzucic na dewoo matiz pojemnosc 0,25 heh..normalnie katastrofen...w sumie zadalem pytanie poniewaz duzo ludzi twierdzi ,ze ich sprzety pala 14l w miescie..i znajdz tu odnosnik..koper86 pisze:ja mieszkam koło londynu i nie martw sie moja tez pali 18 w miescie musze sie bardzo bardzo natrudzic zeby spaliła 16 ....
thx
Ciachu
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Re: [Londyn A6 C5 2.4 Avant APS ] Wysokie spalanie !
Z jednej strony duzo ale jak widze jak tutaj wygladaja korki :evil: mi pali srednio 10,5 - 11 tylko miasto, codziennie okolo 50km ale u ciebie jest wieksz pojemnosc, no i automat... Jezeli z twojej jazdy wiekszosc to tylko czolganie w korku.. mozliwe.Ciachu pisze:Witam
Moja Mariola potrafi wychlać z 18l/100 w mieście ,
Hey Miłosz ,absajler pisze:Ciachu, powiem Ci że 16 jeszcze nie przekroczyłem w Londynie, a jak tam po wymianie przepływki odzyskałeś moc w Marioli :-D
Ps Zadowolony byłes z Pawła
Dzieki , z Pawła bardzoo jestem zadowolony ..Moc jakby wróciła ,ale nie na długo ..musze jechać do szpeców od tipa ..bo coś mi sie wydaje ,ze skrzynia ma wpływ na ta utrate mocy..tka jak zreszta mówiłes ..
POzdroofka
[ Dodano: 2009-06-01, 19:35 ]
Dzieki wszystkim za odpowiedzi
pozdrawiam
Ciachu
- mastercratorr
- Forum Audi A6 / A7
Ja też mam 2,4 i mi pali od 10 do 13l maks. Ale powiem szczerze kupiłem a6 bo myślałem że będzie mniej palił.
Wcześniej jeździłem Trans Am 5,7l i palił mi między 10 14 średnio po mieście oczywiście nie przy deptaniu tylko normalnie śmigałem.
Jak mnie coś naszło to spalił nawet około 20l i się zastanawiam bo miałem większą pojemność i wiele więcej mi nie palił.
2,4 to nie rakieta a pali podobnie i powiem szczerze wkurza mnie to bo myślałem że jak nie będę deptał to spali mi do 11l benzyny.
Trochę tym faktem jestem wkurzony, ale auto mi się podoba.
Pozdrawiam
Wcześniej jeździłem Trans Am 5,7l i palił mi między 10 14 średnio po mieście oczywiście nie przy deptaniu tylko normalnie śmigałem.
Jak mnie coś naszło to spalił nawet około 20l i się zastanawiam bo miałem większą pojemność i wiele więcej mi nie palił.
2,4 to nie rakieta a pali podobnie i powiem szczerze wkurza mnie to bo myślałem że jak nie będę deptał to spali mi do 11l benzyny.
Trochę tym faktem jestem wkurzony, ale auto mi się podoba.
Pozdrawiam
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Kiedyś coś kupowałem w ASO na Kościuszki i koleś się mnie zapytał jakie wyposażenie itp.Jak mu powiedziałem to mi tylko powiedział że tym autem nie ma taniej jazdy.Ale co z tego kiedy założyłem gaz problem się stracił.Pali mi 13-14 litrów i nie zastanawiam się czy deptać czy nie bo to głupota.Gaz jest tak tani że nie ma sensu się zamartwiać czy spali 14 czy 18. Avant, Quattro, 2,4 i tiptronic = nie ma cudów, czymś to trzeba zasilić.
usunieto
Witka, ja jestem z Coventry i powiem szczerze że mam porównanie bo drugim autem jest BMW 540, Audi robię około 16,5 litra na setkę w mieście przy 11 na trasie w BMW jest 17,5 litra w mieście a trasa 9,5. Troszeczkę sie zdziwiłem z tych rezultatów ponieważ róznica nie jest wielka a koni w BMW jest 286. Dla porównania miałem też Grand cherokee gdzie o ekonomi mozna było zapomnieć bo 22 w mieście to była normalka.
mistics pisze:Witka, ja jestem z Coventry i powiem szczerze że mam porównanie bo drugim autem jest BMW 540, Audi robię około 16,5 litra na setkę w mieście przy 11 na trasie w BMW jest 17,5 litra w mieście a trasa 9,5. Troszeczkę sie zdziwiłem z tych rezultatów ponieważ róznica nie jest wielka a koni w BMW jest 286. Dla porównania miałem też Grand cherokee gdzie o ekonomi mozna było zapomnieć bo 22 w mieście to była normalka.
Hey , dziki za odpowiedz ..to jest naprawde dziwne ..w takim razie nie ma co sie szczypac zbytnio tyllko spokojnie kupywac auta z duzym motorem ..spalanie takie same a przyjemnosc z jazdy o niebo lepsza ..
thx & pozdrawiam
Ciachu