[a6 c5 v6 TDI] od kiedy silnik na pompowtryskach ?
[a6 c5 v6 TDI] od kiedy silnik na pompowtryskach ?
mam pytanko, od kiedy silniki w a6 wychodziły na pompowtryskach ? wiem że od 01 rok był lif i w tedy już pompo były (chyba miały już jasną pokrywę na silniku tak ?) a co z rokiem 00 ? dzięki z góry 

Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 21:44 przez juchas, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy to znaczy że zamiast wielu pompowtryskiwaczy w moim silniku ( 2.5 tdi v6 180 KM 2002r. ) o czym byłem całkiem przeświadczony, jest jedna pompa wtryskowa?!?!
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
Ja pierdziele... mechanicy zakichani
Jak kupiłem furasa i jechałem do domu to odczepił sie plastik pod autem i zahaczyłem o mechanika w jakiejśc wsi - warsztat wyglądał super - mechanik zaczepił plastik i powiedział że spoko zakup ale do czasu aż nie będzie trzeba wymieniać wałków, wahaczy i na pewno siąda mi popowtryski to się zesiusiam jak sie dowiem ile to $ :D I tak sobie żyłem w przykrej wiedzy że mam pompowtryski :D:D

Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
kolega26, teraz juz mozesz byc spokojny,dzieki nam zostały rozwiane twe rozterki :mrgreen:
Co do tych wałków to tez nie jest wyrokiem i możesz sobie doczytać na forum jak jest naprawdę a ten mechanik zresztą czego od niego oczekiwać jak już wiedział że padną ci popowtryski i wałki buhahhaah :mrgreen:
Co do tych wałków to tez nie jest wyrokiem i możesz sobie doczytać na forum jak jest naprawdę a ten mechanik zresztą czego od niego oczekiwać jak już wiedział że padną ci popowtryski i wałki buhahhaah :mrgreen:
censored - ok, zwracam honor 
tzn powiem wam tak co do wałków, w mojej a4 mam prawie 250 tysi nalatane, wałki ori i i byłem u mechanika który zna sie na prawde na v6 tdi i powiedział że do wymiany wałków jeszcze ho ho .... (o pompowtryski się go nie pytałem
)
co do tematu to generalnie chodziło mi o to czy do v6 z przykładowo 03 04 roku moge lać opał i nic się nie stanie, myslałem że tam już pompowtryski to by zaraz siadło, ale jeżeli jest tak jak piszecie to mordka mi się bardzo ucieszyła
[ Dodano: 2009-05-31, 17:45 ]
to tak teraz myślę że jest to chyba jedyny silnik diesla produkowany po 2001 roku nie na pompowtryskach czy cr ... ? co o tym myślicie ?

tzn powiem wam tak co do wałków, w mojej a4 mam prawie 250 tysi nalatane, wałki ori i i byłem u mechanika który zna sie na prawde na v6 tdi i powiedział że do wymiany wałków jeszcze ho ho .... (o pompowtryski się go nie pytałem

co do tematu to generalnie chodziło mi o to czy do v6 z przykładowo 03 04 roku moge lać opał i nic się nie stanie, myslałem że tam już pompowtryski to by zaraz siadło, ale jeżeli jest tak jak piszecie to mordka mi się bardzo ucieszyła

[ Dodano: 2009-05-31, 17:45 ]
to tak teraz myślę że jest to chyba jedyny silnik diesla produkowany po 2001 roku nie na pompowtryskach czy cr ... ? co o tym myślicie ?